23948sdkhjf

Endeligt ja til sygehuset i Aabenraa

Sundhedsministeren har givet tilsagn om 1,25 mia. kr. til den planlagte udvidelse.
Udvidelsen af Aabenraa Sygehus har været undervejs siden december 2009, hvor Region Syddanmark valgte Creo Arkitekter og Aarhus Arkitekterne til at planlægge og gennemføre første fase af projektet.

Selve byggeriet kommer til at foregå i to faser, og ved starten af 2014 skal de første 21.000 kvadratmeter være bygget.

I 2020 er sidste del af de eksisterende bygninger ombygget, og sammen med næsten 17.800 nye kvadratmeter, giver det plads til sengebygning, ambulatorier, apotek, patologi, laboratorium, udvidelse af intensiv og billeddiagnostik, kontorer samt lokaler til administration og undervisning.

Katalysator i en udfordrende tid
- Brikkerne begynder at falde på plads i vores store sygehusbyggerier, og jeg er meget tilfreds med, at sundhedsministeren nu har godkendt vores projekt. Ikke kun fordi vi nu får penge til vores akutsygehus i Sønderjylland, men også fordi vi nu kan sætte gang i et byggeri, der kan virke som en kærkommen katalysator for vækst i en udfordrende tid, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Udover Creo Arkitekter og Aarhus Arkitekterne er Alectia, Søren Jensen, Balslev, Oluf Jørgensen samt GBL Gruppen aktører i projektet.

Det nye akutsygehus skal bygges sammen med psykiatrien, der opfører et nybyggeri på ca. 20.000 m². Dette projekt er tegnet af White Arkitekter, der i marts måned i år blev tildelt opgaven i samarbejde med Jørgen Wessberg og Ingeniørgruppen Varde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11