23948sdkhjf

Aarsleff fordoblede som ventet

Et nettoresultat på 98 mio. kr. blev resultatet af anstrengelserne i 2010/11, og i det nye regnskabsår skruer anlægsentreprenøren yderligere op for forventningerne.
I begyndelsen af december opjusterede ledelsen i Per Aarsleff A/S sine resultatforventninger fra 120 til 133 mio. kr. før skat, og det netop offentliggjorte årsregnskab bød helt som ventet på et resultat i denne størrelsesorden – helt præcist 133,379 mio. kr.

Årsag til fremgangen er en voldsom vækst i omsætningen, der er øget fra 4.337 til 6.147 mio. kr. – en stigning på hele 42 %.

Tjener mest på fundering
Men selvom pilen peger opad, og udviklingen lever op til forventningerne, kan krisen fortsat aflæses i regnskabet. Overskudsgraden på 2,2 % er bedre end de 1,4 % fra i fjor, men der er fortsat et stykke op til de forudgående år, der alle lå på den gode side af 4 %.

Aarsleff har især svært ved at tjene penge i anlægssegmentet, hvor det – trods en omsætning på 3.900 mio. kr. – blot er lykkedes at tjene 29 mio. kr. før renter. Anderledes positivt ser det ud i fundering, hvor det er blevet til et resultat før renter på 88 mio. kr. ud af en omsætning på 1.545 mio. kr. Midt imellem ligger rørteknik med en omsætning på 874 mio. kr. og et resultat før renter på 38 mio. kr.

Fremtiden for Aarsleff
I det nye regnskabsår forventes et resultat før skat på 180 mio. kr. Aktiviteten i markedet er stabil på et relativt højt niveau, men vil fortsat være præget af hård konkurrence, hvor internationale entreprenørvirksomheder i stigende omfang byder ind på opgaverne, vurderer ledelsen.

Ordrebeholdningen er ved indgangen til det nye regnskabsår større end på tilsvarende tidspunkt året før og er blandt andet påvirket af kontrakterne på havmølleparkerne DanTysk og London Array. Totalt forventes omsætningen at blive højere end niveauet for regnskabsåret 2010/11.

I det primære segment, Anlæg, forventes stigende aktivitet og et resultat før renter på 2 % af omsætningen. Den langsigtede resultatforventning her er 4 %. I Rørteknik forventes et resultat før renter på 4,5 %, mens den langsigtede resultatforventning er 6 %. I Fundering stiler Aarsleff mod et resultat før renter på 5,5 % af omsætningen. Den langsigtede resultatforventning er her
6 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112