23948sdkhjf

Flere fyringer: Velux skærer 550 stillinger

Torsdag meddelte Velux sine medarbejdere, at op mod 550 ansatte bliver afskediget i forbindelse med en stor omstrukturering.

Den nuværende nationale struktur ændres til en regional struktur med fire europæiske delmarkeder, hvilket betyder, at stabsfunktioner til salg og marketing beskæres kraftigt i en række lande. Det skriver Børsen og Finans.

Ifølge medierne er 130 af stillingerne, der forsvinder, danske, og annonceringen kom torsdag, dagen efter Velux meldte ud, at fabrikken i Skærbæk lukkes. Det betyder, at i alt op mod 260 danske ansatte afskediges, mens omkring 330 stillinger nedlægges i en række andre europæiske lande.

– Formålet er at gøre os hurtigere og mere effektive. Selvom vi har nogle gode digitale initiativer, tager det os for lang tid at rulle dem ud. En regional opdeling vil gøre os meget mere effektive, og det håber jeg, vil føre til mere vækst, siger David Briggs, adm. direktør i Velux til Finans.

Velux vil fremover være opdelt i fire regioner i Europa i stedet for at være opdelt med lokale ledelser i 25 lande. De fire regioner bliver Norden, de tysktalende lande, Sydeuropa samt Sydøsteuropa. Velux’ salgsselskaber i resten af verden, som blandt andet omfatter Kina og USA, vil fortsætte med at være mere lokalt ledet.

Læs også: Velux skyder millioner i jysk innovation

De store ændringer har været planlagt længe og er altså ikke en konsekvens af coronaen. Tværtimod skulle ændringerne allerede have været offentliggjort i marts, men her valgte Velux netop grundt coronakrisen at afvente udviklingen.

Ansætter i Østbirk

Mens der altså skæres kraftigt i ledelseslaget, fyres der til gengæld op under innovationen med et nyt innovationscenter i Østbirk. Her vil Velux ansætte 200 højtuddannede, der skal skubbe på den digitale udvikling af ovenlysvinduer.

– Jeg håber, at den nye investering vil blive et verdensklasse forsknings- og udviklingscenter, der bliver det bedste i Danmark. Huset er designet til at rumme 350 ansatte og altså designet til vækst, fordi vi forventer at vokse, siger David Briggs om det projekt til Børsen.

På verdensplan har Velux 11.500 ansatte. Der er produktion i ti lande og salgsafdelinger i 40.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125