23948sdkhjf

Danske arkitekter skal tegne kulturelt bykvarter i Norge

Henning Larsen Architects har sammen med norske Gullik Gulliksen vundet international arkitektkonkurrence om at skabe et nyt bykvarter i Trondheims midtby.
Med et nyt, åbent kontorbyggeri, der bliver et energirigtigt forbillede for offentligt byggeri i Norge, og en ny biograf ved siden af byens teater puster projektet, Leüthens Kulturhave, liv i området.

Bygningerne placeres omkring en ny plads, der skaber en fælles identitet for området og et samlingspunkt for nærområdets uddannelses- og kulturinstitutioner.

Projektet er på i alt 39.000 m² og skal efter planen stå færdigt i løbet af 2015.

Vellykket indgangsparti
Det var en enig jury, der valgte Henning Larsen Architects’ forslag som vinder af konkurrencen foran flere danske og norske tegnestuer. Juryen lagde bl.a. vægt på, at vinderforslaget udnytter byggegrundens potentiale i samspil med byen og den omkringliggende bebyggelse.

I dommerbetænkninger står der bl.a.: ” Efter juryens mening er forslagets arkitektoniske hovedgreb meget vellykket (…) Mødepladsen er meget godt placeret og løst. Specielt vellykket er den åbne og fleksible modtagelses- og udstillingssal ved indgangspartiet, som i tæt samspil med pladsen udenfor giver et imødekommende og venligt indtryk.

Fællesskab på tværs af organisationen
Trondheim Kommunes nye hus skal huse 1.000 medarbejdere, udstillingsfaciliteter samt mødelokaler til byens kulturelle foreninger.

Bygningen fremstår med en naturlig facade og et åbent udtryk, som giver indblik og beriger omgivelserne. Et dynamisk og samlende indre atrium skaber et samspil med de udendørs arealer.

- Atriet er udformet med en række forskudte etager, der danner terrasser og balkoner, som er med til at fremme de uformelle møder. Det samlende rum skærper følelsen af fællesskab på tværs af organisationen – og uanset om man er medarbejder eller gæst bidrager man til stemningen i huset, fortæller designdirektør og partner i Henning Larsen Architects, Peer Teglgaard Jeppesen.

Han tilføjer, at dagslyset er en af de vigtigste parametre i designet; både mht. bæredygtighed og gode arbejdsforhold.

Henning Larsen Architects har i en årrække arbejdet i Norge. I 1978 stod Trondheims Universitet, Dragvoll, færdigt, og i øjeblikket arbejder tegnestuen med et nyt erhvervsdomicil i Oslo og et nyt universitets- og forskningscampus i Ås lige uden for Oslo.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094