23948sdkhjf

MT Højgaard speeder op i Grønland

I Nuuk har Grønlands første butikscenter netop fået lukket facaderne. Efter nytår øger entreprenøren MT Højgaard bemandingen på byggepladsen for at blive færdig i forsommeren.
Opførelsen af Grønlands første butikscenter er gået ind i sin afsluttende fase, inden det skal afleveres til købere og lejere i forsommeren 2012.

Det overdækkede butikscenter bliver på sammenlagt 18.000 m² i to etager og med fuld kælder. Hertil kommer en kontordel, der opføres som et otte etager højt tårn på 7.000 m². Dette placeres oven på butikscentret, så tårnet når op i ti etagers højde.

Projektleder Jesper Nielsen fra MT Højgaards afdeling i Grønland siger i forbindelse med lukningen af facaderne, at arbejdsstyrken øges fra omkring 75 til 100 håndværkere lige efter jul.

12 af de timelønnede på byggeriet er ansat i MT Højgaard, mens resten er ansat af en række underentreprenører. Den samlede direkte beskæftigelse i forbindelse med opførelsen af centret og kontortårnet når næste år op på 140.

Selvstyret rykker ind
Kontortårnet skal huse en del af Det grønlandske Selvstyres administration. Den anden store aktør i centret bliver Pisiffik, der er Grønlands største privatejede virksomhed og datterselskab af Dagrofa A/S i Danmark. Pisiffik indretter hovedlager, supermarked og tøjbutikker i centret.

Næsten alle kvadratmeter er allerede solgt eller udlejet. Blandt dem, der flytter ind, er Matas, Ittu Sport, Baby Sam og Legeland. Desuden indrettes der reception i centret i forbindelse med selvstyrets kontortårn.

Centret opføres i beton og stål og med facader af aluminiumspaneler. Det er MT Højgaard selv, der har udviklet projektet og konstruktionerne. Centret er tegnet af KHR Arkitekter, mens Rambøll står for projekteringen af samtlige installationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127