23948sdkhjf

Affald i kapløb med tiden

Kort før den nye tilmeldeordning til de kommunale genbrugspladser træder i kraft, har størstedelen af landets kommuner ikke orienteret om valg af tilmeldemodel, viser undersøgelse.
I sommer vedtog et bredt flertal i folketinget en ny organisering af affaldssektoren for at lette virksomhedernes adgang til de kommunale genbrugspladser.

Aftalen indebærer, at der skal etableres tilmeldeordninger i kommunerne fra årsskiftet. Efter de nye regler er det frivilligt for virksomhederne, om de vil bruge et kommunalt eller et privat tilbud.

Det er kommunerne, der skal etablere en tilmeldeordning, der giver virksomhederne adgang til kommunens genbrugspladser mod betaling. Kommunen kan vælge flere modeller. Der kan enten være tale om betaling per besøg eller betaling per år i form af et abonnement.

Svært at indkalkulere udgifter
Inden 1. januar 2012 skal virksomhederne have taget stilling til, om de vil benytte den kommunale tilmeldeordning eller en privat leverandør.

Men en analyse, som Dansk Byggeri har foretaget blandt medlemmerne, viser imidlertid, at blot 2 % har fået information fra deres kommune om, hvilken model den har valgt.

90 % af de adspurgte virksomheder har slet ikke modtaget nogen information, og det er bekymrende, mener Simon Stig-Gylling, miljøkonsulent i Dansk Byggeri:

- For virksomhederne er det afgørende, at de kan indkalkulere udgifter i deres budget, men det er umådeligt svært, når de ikke kender de kommunale affaldsvilkår og priser for næste år. Kort sagt aner tømreren ikke hvor, hvordan og til hvilken pris han skal aflevere sit affald mandag d. 2. januar, siger konsulenten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109