23948sdkhjf

Arbejdsomkostninger fylder mere i el-branchen

Mens arbejdsomkostningerne i el-branchen er steget fast de seneste år, er materialeomkostninger faldet i takt med den økonomiske krise.
Arbejdsomkostninger har overhalet materialeomkostninger i el-branchen.

De samlede byggeomkostninger i el-branchen er de steget med 31,4 % siden begyndelsen af 2003. Det fremgår af december-udgaven af fagmagasinet Electra .

Byggeomkostningsindekset viser, at arbejdsomkostningerne er steget mere end materialeomkostningerne siden 3. kvartal 2006, hvor de to omkostningstyper lå på omtrent samme niveau.

Materialeomkostninger påvirket af udviklingen
Materialeomkostningerne er steget med 12,7 % fra 3. kvartal 2006 til 2. kvartal 2011, mens arbejdsomkostningerne til sammenligning er steget 17,7 %.

Mens udviklingen i arbejdsomkostninger har fulgt en stabil stigende tendens, har materialeomkostningerne været stærkt påvirket af den økonomiske udvikling. I årene med byggeboom steg materialepriserne stærkt, mens priserne faldt tilsvarende, da den økonomiske krise indtraf.

Det seneste års tid er tendensen dog været omvendt. Byggeomkostningsindeks for el-arbejde var steget med 5,9 % fra fra 3. kvartal af 2010 til 3. kvartal 2011. Heraf var materialeomkostningerne steget med 7 %, mens arbejdsomkostningerne kun var steget 3,7 %. Byggeomkostninger for boliger i alt var i samme periode steget med 4,1 %.


Kilde: Danmarks Statistik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078