23948sdkhjf

Syv erhvervs-praktikanter på én gang i Dansk Boligbyg a/s

Både de studerende og virksomheden har stort udbytte af samarbejdet på byggepladser over hele Danmark. Tidligere praktikant har været projektleder lige siden sin uddannelse.
Entreprenørvirksomheden Dansk Boligbyg A/S viser altså vejen for andre ved at tilbyde mange praktikpladser for ingeniør- og konstruktør- studerende. Dels fordi den ønsker at bidrage til uddannelsen af kommende projektledere til branchen. Dels fordi virksomheden også selv har glæde af samarbejdet med de unge studerende.

Dansk Boligbyg a/s beskæftiger i øjeblikket 22 projektledere på byggepladser i Danmark, og altså også syv studerende i erhvervspraktik.

Alle har udbytte af samarbejdet
Ansvarlig for praktikant-samarbejdet, afdelingsleder Anton Nørgaard, Horsens, siger:

- Det begyndte for nogle år siden med at vi fik én henvendelse, og det gik særdeles godt. Så nu, hvor vi har flere byggeprojekter over hele landet, er det naturligt at åbne for praktik til flere unge ingeniør- og konstruktør studerende på én gang – og det uanset hvor den teoretiske del af uddannelsen finder sted i Danmark.

-Vore praktikanter er engagerede og aktive – det giver en god dialog mellem projektleder og praktikant på den enkelte byggeplads. De leverer et flot stykke arbejde, hvorfor vi alle har udbytte af samarbejdet. Det er ikke kun os, der yder – vi nyder også af samarbejdet.

De syv praktikanter arbejder på byggeprojekter i Dansk Boligbyg a/s afdelinger i Horsens, Hobro, Odense og Roskilde. Tre er ingeniørstuderende, tre læser til konstruktør - og én til byggetekniker.

Fra praktikant til projektleder
-Vi finder det naturligt at bidrage til uddannelsen – til udviklingen af de unge studerende – for det er også i vor interesse at skabe gode, fremadrettede kontakter. Vi har tit brug for kvalificerede projektledere, og faktisk er en af vore projektledere selv tidligere praktikant, siger afdelingsleder Anton Nørgaard.

Klaus Meidahl Højen er tidligere praktikant. Han blev uddannet konstruktør i 2006, og har lige siden arbejdet som projektleder i Horsens-afdelingen. Han siger:

-Som praktikant kan man sagtens få spændende og selvstændige opgaver hvis man ønsker det. Jeg har selv som projektleder haft flere praktikanter, som jeg sagtens kan delegere opgaver ud til. Det gælder fx konstruktionsmæssige opgaver, og kvalitetssikring i forhold til entreprenørerne og håndværkerne på byggepladsen. På den måde opnår de erfaring, og samtidig aflaster de projektlederen.

-En måned før afslutningen på min konstruktøruddannelse søgte jeg Dansk Boligbyg om et job, kom til samtale og blev ansat. Allerede i praktikperioden på et større boligbyggeri i Brabrand ved Århus opdagede jeg, at virksomheden praktiserer princippet ”frihed under ansvar”. Jeg sætter pris på det uformelle, og at man kan få lov til at tage det ansvar, man selv ønsker. Ikke mindst derfor søgte jeg fast job hos Dansk Boligbyg, hvor det er én selv, der sætter begrænsningen for det ansvar, man ønsker at påtage sig i dagligdagen, siger Klaus Meidahl Højen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109