23948sdkhjf

Glasproducent knækker halsen efter 115 år

Glasproducenten P. Rømer Glas i Holstebro er taget under konkursbehandling.

Det bekræfter advokat Kristian Dalsgaard, der er udpeget som kurator i sagen.

– Helt kort er historien, at virksomheden oplevede, salget svigtede under corona, fortæller kuratoren til Wood Supply.

Det svigtende salg resulterede således i, at der tirsdag landede en egenbegæring fra den 115 år gamle virksomhed, der blandt andet har produceret termoruder og interiørglas. Ifølge kurator beskæftigede P. Rømer Glas knapt 15 medarbejdere på tidspunktet for konkursen.

– Medarbejderne er nu sagt op men ikke fritstillet, fortæller Kristian Dalsgaard, der har sat gang i arbejdet med at finde en køber til den konkursramte glasproducent.

Flere henvendelser

– Vi ser, om vi kan gennemføre et samlet salg, og der er flere, der har rettet henvendelse efter konkursen, så vi sidder med i hvert fald et par potentielle købere, lyder det.

Hvad angår gælden i virksomheden, peger Kristian Dalsgaard på, at størrelsen i et vist omfang kommer til at afhænge af, hvordan situationen udvikler sig.

– Præcis hvor stor gælden er, kan vi ikke sige endnu; der kommer altid nogle henvendelser efter en konkurs, og får vi solgt selskabet som ”going”, vil der blive færre forpligtelser i forhold til løn, forklarer Kristian Dalsgaard, og peger på, at selskabet har gæld i ejendom, nogle leasingaktiver samt til leverandører og det offentlige. I det senest offentliggjorte årsregnskab, som dækker 2018/19, var selskabets samlede gældsforpligter på 9 mio. kr.

På aktivsiden findes ejendommen i Holstebro, hvad Kristian Dalsgaard betegner som ”et fint produktionsanlæg” samt et større lager af råmaterialer til forarbejdning, da virksomheden primært har produceret til ordre.

Familieejet i 97 år

Kristian Dalsgaard kalder det trist, at Holstebro med konkursen risikerer at miste et langt kapitel af byens erhvervshistorie. P. Rømer Glas blev grundlagt i 1905 af Peter Rømer, og var på familiens hænder helt til 2008, hvor Jens Otto Damborg overtog ejerskabet.

Siden overtagelsen har den årlige bruttofortjeneste ligget i intervallet 2,5 til 5 mio. kr., og i regnskabsåret 2018/19, der er det senest offentliggjorte, lød den på 4,3 mio. Resultatet før skat landede samme år på knapt 320.000 kr., mens egenkapitalen ved regnskabsårets udgang lød på 1,6 mio. kr.

Wood Supply har uden held forsøgte at indhente en kommentar fra Jens Otto Damborg.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078