23948sdkhjf

Kæmpeareal skal udvikles i Albertslund

Albertslund Kommune har i samarbejde med Realdania udskrevet en tofaset konkurrence om en udviklingsplan for den 160 ha store Hersted Industripark.
Albertslund Kommune ønsker at omdanne industriparken til et blandet og multifunktionelt byområde med miljørigtige kvaliteter.

Det er også kommunens ønske at bruge en kommende letbanestation som en unik mulighed for at igangsætte en langsigtet udvikling af industriparken.

Udviklingsstrategien skal vise, hvordan nye tiltag i området i samspil med eksisterende kvaliteter såsom kulturarven, Vestskoven og Herstedøster Landsby udnyttes bedst muligt. Derudover er det kommunens vision, at området bliver et fremtidigt demonstrationsområde og laboratorium, når det gælder brugen af regnvand for at opnå klimaforbedringer og bykvalitet. Udviklingen af området skal ske i tæt samarbejde med grundejerne, skabe fornyet investorinteresse og styrke byområdet i den regionale sammenhæng.

Med konkurrencen håber Albertslund Kommune på at modtage kreative, visionære og realistiske forslag til, hvordan udviklingen af området igangsættes på kort sigt, og hvordan strategien bliver robust nok til at modsvare behovene i en endnu ukendt fremtid.

Valg af projektforslag i februar 2013
Konkurrencen afholdes i to etaper. 1. etape er en indbudt projektkonkurrence med fem deltagere. Blandt de fem vælges 1-2 vindere, som går videre til en forhandlingsrunde med Albertslund Kommune med henblik på at kunne udpege den endelige vinder omkring februar 2013. Det er hensigten, at vinderen får til opgave at udarbejde en endelig helhedsplan i dialog med interessenter, byrådet og Albertslund Kommune.

Hver deltager i projektkonkurrencen modtager et vederlag på kr. 150.000 ekskl. moms. Vinderen/vinderne får hver kr. 300.000 ekskl. moms for deltagelse i forhandlingerne. Konkurrenceprogrammet udgives kun på dansk, og konkurrencesproget er dansk.

Konkurrencen er ét af Realdanias seks demonstrationsprojekter og en del af kampagnen ’Fremtidens Forstæder', som har til formål at skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling af forstæderne i Danmark. Mere information kan findes på www.forstaden.dk .

Kilde: Arkitektforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063