23948sdkhjf

Einar Kornerup skal totalrenovere Mændenes Hjem

Ejendommen på Istedgade i København, som huser institutionen Mændenes Hjem, skal igennem den første gennemgribende renovering, siden bygningen blev opført i 1961. 

Totalrenoveringen er lagt i hænderne på Einar Kornerup, skriver entreprenørvirksomheden på sin hjemmeside. 

Ejendommen på Vesterbro blev opført til hjemløse mænd, som kom om aftenen, fik en seng at sove i og gik igen om morgenen. I dag kan det betegnes som et ”multihus” med døgnåbent, langt flere aktiviteter og derfor også flere medarbejdere end dengang, blandt andet fordi brugernes problemstillinger gradvist er blevet mere komplekse. Alt dette stiller ændrede krav til bygningen. 

Mændenes Hjem

Mændenes Hjem er en selvejende institution, der fra ejendommen i Istedgade og flere andre adresser på Vesterbro driver en række social- og sundhedsfaglige tilbud efter aftale med Københavns Kommune.

Dagligt henvender 5-700 besøgende sig, og døren er altid åben for udsatte mennesker. Brugerne, som siden 2017 også har omfattet kvinder, kan komme lige ind fra gaden uden henvisning og få både langsigtet og akut hjælp.

Ændringerne vil give mere værdige forhold og endnu bedre tilbud til brugerne, når moderniseringen er fuldt gennemført. Den nye indretning sikrer samtidig større tryghed for medarbejderne i form af bedre flugtveje, og huset bliver fremtidssikret, så der er plads til at møde kommende brugeres behov i årtier frem, forventer han. 

Ejendommens areal udvides med en tredjedel – blandt andet ved at tilføje en ekstra etage. Det giver plads til større værelser, hvoraf nogle får eget bad. Der oprettes en ny sundhedsafdeling med flere senge samt lokaler til møder og administration. Kontaktstedet ved indgangen får også flere kvadratmeter. Som led i moderniseringen laves en del af gården om til en hyggelig gårdhave. 

Opgaven udføres i samarbejde med Albjerg & Buchardt Arkitekter samt Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører. 

”Mændenes Hjem” har fået 81 mio. kr. i støtte til at totalrenovere lokalerne på Vesterbro i København fra A.P Møllers Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden samt Københavns Kommune. 

Totalrenoveringen forventes påbegyndt i januar 2021 og afsluttet i 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112