23948sdkhjf

Forundersøgelser skyder Kattegatforbindelse uden om Samsø ned

Arbejdet med at undersøge mulige modeller for en Kattegatforbindelse direkte fra Sjællands Odde til Jylland, en kyst-kyst løsning, er nu afsluttet. 

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse, hvor konklusionen lyder: 

– Alle løsninger har så store anlægsomkostninger, at de vil få en negativ samfundsøkonomi og lever efter Sund & Bælts vurdering ikke op til kommissoriets formål om at være ”økonomisk sammenhængende”. 

– Det er på den baggrund besluttet, at der ikke arbejdes videre med løsninger via Sjællands Odde i denne forundersøgelse, fremgår det også.  

Flere faktorer udfordrer økonomien 

Arbejdet er udført som del af den igangværende forundersøgelse af en fast Kattegatforbindelse. De indledende linjeføringsovervejelser for korridorer over Samsø blev afrapporteret i marts 2020. 

Der er undersøgt i alt 10 korridorer for en kyst-kyst løsning. Resultatet af analyserne viser, at der – med Sund & Bælts ord – er en række udfordringer ved at anlægge en Kattegatforbindelse via Sjællands Odde: 

  • De trafikale beregninger viser, at en ren vejforbindelse ikke lever op til hovedkommissoriets målsætninger om størst mulige tidsbesparelser for rejsende og om at være til gavn for flest mulige brugere, sammenlignet med korridorer via Samsø. 
  • Forsvarets anvendelse af - og interesser i - det militære øvelsesområde omkring Sjællands Odde er vanskeligt at forene med opførelsen af en Kattegatforbindelse via Sjællands Odde. 
  • Analysen viser endvidere, at de store åbne havområder mellem Sjællands Odde og den jyske kyst er problematiske i forhold til at afværge risikoen for skibsstød imod en brokonstruktion, samt at kunne afvikle skibstrafikken sikkert omkring en Kattegatforbindelsen
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094