23948sdkhjf

Få et kig bag facaden

Står bygninger med aluminiumsvinduer, bør bygherre undersøge, om det er nok med en glasudskiftning, før en totaludskiftning sættes i gang. Modsat vinduer af træ, så er glassene i alu/alu-vinduer lette at udskifte, når bygninger og hele facader skal energioptimeres. HSHansen leverer præfabrikerede vindues- og facadeelementer til fremtidens byggerier.

Mange byggerier fra 1980’erne og 1990’erne gennemgår i disse år energioptimeringer, og der kan være mange penge at spare, hvis man vælger de rigtige løsninger.

”Står facaden med aluminiumsvinduer, kan bygherre ofte nøjes med at skifte glassene for at energioptimere. Løsningen er bæredygtig, men også økonomisk fordelagtigt frem for at demontere hele facaden,” siger Peter Lübker, serviceleder i HSHansen.

Ved nybyg bør bygherre se på totaløkonomien i forhold til levetiden, inden valg af vinduer og facader, fordi det rette produkt- og materialevalg sikrer bæredygtighed langt ud i fremtiden.  

HSHansen skifter glassene

De energirigtige trelagsvinduer fylder dog en lille smule mere, og hvis det giver udfordringer fx med tilstødende bygningsdele, har HSHansen udviklet en løsning, hvor det tredje lag glas bygges indad. Løsningen er blandt andet brugt på renoveringen af Citroën, Sydhavnsgade i København.

En anden fordel ved kun at skifte glassene er, at det ikke tager ret lang tid, så brugerne af bygningen oplever mindst muligt gene modsat en total facaderenovering.

Ny facade i aluminium

HSHansen har også udviklet en løsning til at efterisolere de smalle stålprofiler, der var voldsomt populære i begyndelsen af 1990’erne.

 Byggerier, hvor stål i facaden er en del af statikken i bygningen, kan også renoveres:

”Her kan vi bygge en aluminiumsprofil udenpå de eksisterende vinduer og på stålfacaden, som kun fylder ganske få centimeter,” siger Peter Lübker.

Det giver et helt nyt facadeudtryk uden besværet med at demontere. Glassene, HSHansen tager ud, bliver genbrugt, og det samme gælder stålet.

Kontakt HSHansen og Peter Lübker for at høre om mulighederne www.hshansen.dk

Om:
HSHansen a/s er Skandinaviens førende facadeentreprenør der udfører opgaver i total-, hoved-, stor-, eller fagentreprise i alle størrelse, fra et enkelt vindue til de mest komplicerede facadeløsninger.

HSHansen er en del af HansenGroup med en stolt historie, der strækker sig mere end 100 år tilbage. Hansen har alt in-house - R&D, Facadespecialister, Salg, Projekt, Projektering, Produktion, Montage og Service.

www.hshansen.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079