23948sdkhjf

Hvordan sikrer man mere effektiv udvælgelse i byggeriet?

Tung administration og store omkostninger kendetegner ofte udvælgelsesprocesser i byggesektoren. Det vil Byggeriets Evaluerings Center nu ændre på.
Byggeriets Evaluerings Center har indledt en undersøgelse, der skal komme med bud på, hvordan processerne kan gøres mere ensartede og effektive til gavn for både udbyder og tilbudsgiver.

I løbet af det næste års tid vil centret blandt andet undersøge, hvilke typer dokumentation, som en bygherre typisk forlanger, herunder for eksempel nøgletal. Desuden vil man teste, om det er rigtigt, at dokumentationskravene generelt er for omfattende, eller om der snarere mangler kommunikation om, hvordan dokumentationen anvendes.

På baggrund af analysen vurderes potentialet for effektivisering og om det er muligt at gøre visse standarddokumenter digitale. Resultatet vil være et antal anvisninger for udvælgelsesprocessen, som tilgodeser forskellige bygherrers behov.

- Vores erfaring er, at der hos både tilbudsgivere og bygherrer er et stort ønske om en mere effektiv udvælgelsesproces. Tilbudsgiverne ønsker at undgå unødvendig administration. Bygherrerne ønsker dokumentation for, at tilbudsgiverne kan levere den ønskede kvalitet og effektivitet, men også en ressourcefornuftig måde at sammenligne de ofte omfattende ansøgninger fra tilbudsgivere, siger Hesdorf fra Byggeriets Evaluerings Center.

Et stort potentiale
Siden 2004 har Byggeriets Evaluerings Center udarbejdet karakterbøger til byggeriets aktører. Karakterbøgerne er nu blevet en fast del af den måde, som mange bygherrer udvælger deres samarbejdspartnere på.

Men deltagelse i udvælgelsesprocesser kan stadig være en administrativ byrde. Især fordi kravene til dokumentation ofte er omfattende. Samtidig er antallet af tilbudsgivere gerne højt i den hårde kamp om opgaverne. Det gør det oplagt at analysere udvælgelsesprocessen og se på, hvordan man kan skabe rammer for mere effektive udvælgelsesprocesser i byggesektoren

Projektet gennemføres i løbet af 2012 med titlen ”Professionel udvælgelse i byggeriet”. Analysen gennemføres i samarbejde med Bygherreforeningen og er støttet af Realdania.

- Det er vigtigt, at processerne omkring udvælgelse i byggeriet optimeres. Byggeriets aktører bruger hvert år betydelige ressourcer på disse processer. Derfor er der et stort potentiale i at udvikle effektive paradigmer for udvælgelse til gavn for både tilbudsgivere og bygherrer, siger Lennie Clausen, projektleder i Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1