23948sdkhjf

Arbejdstilsynet skærper kontrol med virksomheder med udenlandsk arbejdskraft

Omkring 50 tilsynsførende fra Arbejdstilsynet vil fra i dag og i den kommende tid gennemføre målrettede tilsyn for at forebygge coronasmitte på landets byggepladser, landbrug, skovbrug, restauranter og slagterier.

Det sker som led i regeringens initiativer for at forhindre coronasmitte fra vandrende arbejdskraft i Danmark.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet.

- Vi har set udbrud relateret til byggepladser og slagterier, hvor der i stor udstrækning anvendes udenlandsk arbejdskraft. Derfor har vi blandt andet besluttet, at udlændinge skal kunne fremvise en negativ coronatest ved grænsen for at komme ind samt at styrke den forebyggende myndighedsindsats, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i meddelelsen, og han tilføjer:

- Jeg er glad for den brede politiske opbakning til, at Arbejdstilsynet nu går i gang med en landsdækkende indsats, hvor der er fokus på at forebygge coronasmitte i udvalgte brancher med vandrende arbejdskraft.

Manglende restriktioner kan medføre strakspåbud
De tilsynsførende vil under besøgene have fokus på vejledning, men vil også give strakspåbud, hvis arbejdsgiveren ikke har truffet effektive foranstaltninger til at forebygge smittespredning.

Arbejdstilsynet kan for eksempel give strakspåbud, hvis der ikke er sørget for, at der kan holdes fysisk afstand, at der kan vaskes hænder ofte, eller at der er adgang til håndsprit.

Herudover vil Arbejdstilsynet vejlede om de særlige anbefalinger, der gælder for vandrende arbejdskraft, herunder blandt andet om boligforhold og samkørsel.

Indsatsen har fokus på smitterisiko, og de tilsynsførende vil dermed ikke gennemgå andre væsentlige arbejdsmiljøproblemer. Arbejdstilsynet vil i forbindelse med tilsynene reagere, hvis de tilsynsførende konstaterer arbejdsmiljøovertrædelser, som udgør en fare.

Indsatsen sker i forlængelse af Arbejdstilsynets landsdækkende indsats i uge 41 og 42, hvor omkring 50 tilsynsførende gennemførte over 2.200 tilsyn i butikker, restauranter, barer, slagterier og minkfarme for at forebygge coronasmitte.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157