23948sdkhjf

Museums-projekt nærmere realisering

Forhindringerne for udvidelsen og omdannelsen af Keramikmuséet Grimmerhus skal ryddes af vejen med et nyt lokalplanforslag.
I 2009 vandt et konsortium bestående af arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S, Wad Landskabsarkitekter og Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører konkurrencen om udformning af Keramikmuséet Grimmerhus

Læs mere om: Kjaer & Richter skal udvide museum .

Middelfart Byråd har netop vedtaget en ny lokalplan, som skal sikre basis for, at projektet kan realiseres.

Kobling under jorden
Baggrunden for lokalplanen er et ønske fra Keramikmuséet Grimmerhus om at udvide faciliteterne med nye udstillings- og aktivitetsmuligheder. Ambitionen er, at hæve det årlige besøgstal fra ca. 15.000 til 30.000 inden for de næste 10 år. Udvidelsen begrundes med et konkret behov for flere udstillingslokaler, til den hastigt voksende samling.

Udvidelsen af muséet omfatter 1.500 m² nybygning samt 1.000 m² nyindretning og omdannelse af de eksisterende, fredede bygninger ved Kongebroskoven i Middelfart. I vinderforslaget udarbejdes en underjordisk udvidelse af det eksisterende museum.

Strukturen kobler sig, under terrænet mod syd, på den eksisterende sidefløj med indvendige trappe og elevatorer, mens terrænets fald udnyttes mod Lillebælt mod nord og lader udstillingsbygningen træde ud i parklandskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125