23948sdkhjf

Efter konkursen: Kendt nordjysk tømrerfirma købt af konkurrent

Byggefirmaet Breinholt A/S, der har hjemme i nordjyske Fjerritslev, har opkøbt en del af konkursboet efter Frede D. Nielsen, som gik konkurs i sommer. Det skriver Nordjyske.dk.

– Vi har i årenes løb ledt efter firmaer, som var interesseret i et opkøb eller en fusion. Gerne nogle med et kendt og velrenommeret navn, siger Palle Breinholt, der driver byggefirmaet sammen med sin søn, Lars Breinholt, til Nordjyske.dk.

– Det har ikke kørt så godt for Frede D. Nielsen i længere tid, så da vi hørte om konkursen, bød vi os til og gik i forhandlinger med banken, uddyber han. 

Overtagelsen skete pr. 1. oktober, og byggefirmaet er allerede gang med at betjene kunder. 

Med opkøbet følger firmanavnet, en del af bilerne og værktøjet, ligesom de firmaer bliver fusioneret under navnet Frede D. Nielsen & Breinholt A/S. Samtidig er der etableret en afdeling på C.V. Jessensgade i Aalborg Vestby. 

Breinholt har pt 10 ansatte men forventer på sigt at skulle bruge 20 til den nye Aalborg-afdeling. Ingen af de tidligere Frede D. Nielsen-medarbejdere fulgte med i det delvist opkøb, men nogle stykker er allerede ansat, ligesom der er forhandlinger med flere, fortæller Palle Breinholt. 

Kort om Frede D. Nielsens konkurs

Frede D. Nielsen fik konkurs på skæringen mellem maj og juni i. Ved konkursen var der 52 ansatte. 

Konkursen kom et halvt år efter en rekonstruktion, hvor der blev eftergivet gæld og indgået aftaler med kreditorer, ligesom indehaver Peter Berg Mortensen selv skød et millionbeløb i firmaet.  

Driften fortsatte med byggeopgaver, service og forsikringssager, samt forventning om et mindre millionoverskud i 2020. Tømrerfirmaet holdt også budgettet i starten af året, men en række retssager, hvor firmaet både har stået med og overfor krav, samt coronasituationen negative betydning for serviceafdelingen ramte også.  

Uvished om fremtiden fik i sidste ende Peter Berg Mortensen til at vælge konkursvejen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094