23948sdkhjf

Sjælsø skyde gang i fyrtårnsprojekt med 350 boliger i Solrød

I denne uge påbegynder ejendomsselskabet Balder Danmark opførelsen af det nye fyrtårnsprojekt i Solrød, Green Hills, som skal være et æstetisk vartegn for kommunen.

Green Hills opføres i et samarbejde mellem Balder Danmark og Bovieran Danmark som bygherrer, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør, Moe som ingeniør samt Danielsen Architecture, som har tegnet byggeriet. 

Startskuddet lyder blot 11 måneder efter, at Solrød Kommune - i december 2019 - offentliggjort, at Balder havde vundet udbuddet af den attraktive grund på Cordozavej i Solrød.

Holdet bag Green Hills: 

Bygherre: Balder Danmark (294 lejeboliger) 

Bygherre: Bovieran Danmark (55 andelsboliger + en gæstebolig) 

Projektudvikler og styringsentreprenør: Sjælsø Management 

Ingeniør: Moe 

Arkitekt: Danielsen Architecture

Du kan bo der hele livet

Ejendommen kommer til at rumme 350 boliger, hvoraf de 294 opføres af Balder Danmark, og i hjertet af bebyggelsen opfører Bovieran Danmark et seniorbofællesskab, som rummer 55 andelsboliger samt en gæstebolig. Særligt ved Bovieran-bygningen er en vinterhave, som overdækkes med glas.

Ifølge Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark, gør bebyggelsens varierede boligsammensætning, at alle kan bo her, både børnefamilier, seniorer, par, singler og unge.

– Vi vil skabe en bebyggelse, hvor der er plads til alle generationer, og hvor man i princippet kan bo hele livet. Tanken er, at en familie, bestående af flere generationer, kan bo i samme ejendom og være tæt på hinanden, hjælpe og passe på hinanden, siger han.

Står til at opnå guld i bæredygtighed

Da kommunen sendte grundstykket i udbud, var det med høje krav til byggeriets arkitektur, boligsammensætning og ikke mindst bæredygtighed. Kommunen så sine høje forventninger indfriet i Balder Danmarks boligprojekt, hvorfor selskabet vandt udbuddet.

For nyligt blev lokalplanen til Green Hills endeligt vedtaget, og selskabet forventer, at projektet får et guldcertifikat i DGNB-certificeringsordningen. 

– Green Hills er udviklet ud fra kravene i DGNB-certificeringsordningen, og det betyder, at byggeriet opføres ud fra et helhedsorienteret syn på bæredygtighed, hvor blandt andet miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed er tænkt ind, fortæller Flemming Joseph Jensen.

Byggeriet afleveres i etaper og forventes at stå færdigopført i 2023. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125