23948sdkhjf

Nedlukning tvinger vinduesfabrik til at sende 100 hjem og justere budgetterne

10 kilometer, få bondegårde og en håndfuld sommerhuse. For vinduesproducenten Idealcombi i Hurup Thy betyder placeringen på den forkerte side at kommunegrænsen, at man har måttet nedjustere budgetterne og tage midlertidig afsked med omkring 100 medarbejdere, mens resten har indstillet sig på over- og weekendarbejde.

–  Idealcombi er den største danske vinduesproduktion inden for Danmarks grænser og ligger jo i det allersydligste af kommunen og hele det samlede nordjyske nedlukningsområde, og det er næsten det mest frustrerende, for mellem fabrikken og grænsen til Struer ligger ikke andet end en få bebyggelser og nogle sommerhuse, lyder det fra salgsdirektør Claus Winther.

Efter Mette Frederiksen på et pressemøde torsdag aften annoncerede nedlukningen af syv nordjyske kommuner, har man hos Idealcombi forsøgt at omstille sig, så produktionen kan holdes kørende.

–  Det betyder, at vi må lade omkring mere en 100 mennesker blive hjemme, men der har vi selvfølgelig stadig den fordel, at vi er lokale og mange folk i produktionen, forklarer Claus Winther.

Mindst 20 procent under normalen

Således er det blevet lavet aftaler om over- og weekendarbejde med de produktionsansatte, der bor inden for kommunegrænsen.

– Det kommer til at tage toppen af de umiddelbare leveringsforskydninger, vurderer salgsdirektøren, der peger på, at det også har fået betydning for budgetterne.

–  Vi har over weekenden nedjusteret vores budgetter, og så må vi jo køre videre på et produktionsniveau, der ligger omkring 20 – 25 pct. under det normale, fortæller Claus Winther.

Han peger på, at man også kan stå med en udfordring i den anden ende, når restriktionerne ophører og kommunegrænserne genåbner den 3. december.

–  Til den tid bliver kunsten jo at få samlet op og omstille igen, så vi kan komme tilbage på max produktionskapacitet, lyder det.

En noget skuffende håndtering

Claus Winther understreger, at der trods frustrationer og indledende forvirring er styr på situationen i Thy, men han er lidet imponeret over håndteringen fra myndighedernes side. 

–  At få sådan en besked torsdag aften kl. 18.30, når man som virksomhed står med hundredvis af danske medarbejdere og et marked med gode kunder, der skal serviceres på en ordentlig måde, det er noget skuffende, lyder det fra direktøren, der i løbet af weekenden heller ikke oplevede, at der var megen hjælp at hente hos hverken kommune eller stat. 

– Det er selvfølgelig hamrende ærgerligt, og jeg ser personligt ikke, vi har fået meget hjælp til at håndtere situationen, men vi er i situationen glade for at, vi har det under kontrol for os selv og vores kunder, som allerede nu har udvist os stor opbakning - det er det vigtigste for os alle sammen, slår han fast.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109