23948sdkhjf

Arne Andersen Vrå giver 290 boliger den store tur

Boligselskabet PlusBoligs afdeling 47 ved Hollbøll Plads i Aalborg Øst gennemgår de kommende år en helhedsrenovering, en opgave Arne Andersen Vrå udfører i hovedentreprise.   

Projektet har en anlægssum på 359 mio. kr. og indebærer i korte træk, at 290 almennyttige boliger reduceres til 270. 

Bebyggelsen er opført i 1964 i 11 lave blokke i to etager samt et højhus i fire etager. Sidstnævnte omfatter 48 styk 1-rums boliger. De lave blokke er hver delt i to sektioner, én med seks rækkehuse i to plan med egen indgang fra terræn og én med 16 styk ét plans boliger i to etager med adgang via trappe og altangange.

Fakta: Helhedsrenovering af PlusBolig afd. 47, Holbøll Plads, Aalborg

Periode: 2020 - 2022

Bruttoareal: 26.400 kvm

Anlægssum: 359 mio. kr.

Bygherre: Plusbolig

Hovedentreprenør: Arne Andersen Vrå

Bygherrerådgiver: Nord Arkitektfirma

Blokkene er placeret omkring en stor central plæne. 

Stort arbejde inde og ude

Renoveringen omfatter totalrenovering indvendig i boligerne, med nyt køkken og bad, delvis nye trægulve, lofter og indvendige døre og boligerne får ventilationsanlæg med varmegenvinding. Derudover opbygges en del af boliger til tilgængelige og handicapvenlige boliger og i enkelt blokke etableres elevator. 

I højhuset på fire etager reduceres antallet af boliger ved sammenlægning af en del af de étværelses boligerne. 

Tagkonstruktionen ændres fra fladt tag til saddeltag med tagpap, udhæng samt efterisolering af lofter. Facader efterisoleres og der udføres betonrenovering og udvidelse af altangange. Alle boliger får nye yderdøre og stueplan får nye terrasser og skærmvægge. 

De udvendige arealer bliver gennemgående ombygget og det fælles centerområde bliver ændret til at indeholde bl.a legepladser, boldbaner, tørregårde med videre.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172