23948sdkhjf

Køkkenkæmpe skruer atter op for toplinjevæksten

Efter et andet kvartal, der bød på beskeden omsætningsvækst, har køkkenkæmpen TCM Group, som står bag Tvis, Svane Køkkenet, Nettoline og Kitchn, atter fået sparket gang i salget.

Det viser koncernens netop offentliggjorte kvartalsregnskab.

Her lyder omsætningen på 247,4 mio. kr. svarende til en vækst på 4,2 pct. Ifølge adm. direktør Torben Paulin kan en del af fremgangen forklares med de salgsfremmende aktiviteter og slagskampagner, TCM Group har sat i gang for at holde køkkensalget oppe under coronapandemien.

– Disse indsatser har styrket omsætningen, men har også haft en udvandende indvirkning på vores bruttomargin, forklarer direktøren i en pressemeddelelse tilknyttet kvartalsregnskabet.

–  Derudover har vores omkostningsbase været bebyrdet med meromkostninger relateret til Covid-19 forholdsregler i vores virksomhed. Som et resultat af ovenstående endte EBIT i 3. kvartal på 32 mio. kr., hvilket er et fald på 2 mio. sammenlignet med samme kvartal sidste år, fortsætter Torben Paulin og understreger, at faldet har været på niveau med koncernens forventninger.

Modstandsdygtigt hovedmarked

Trods det at Europa lige nu befinder sig midt i anden coronabølge med dertilhørende nedlukninger, er TCM-direktøren optimistisk.

–  I kvartalet har hovedmarkedet for TCM Group, Danmark, vist en mere robust modstandsdygtighed end de øvrige skandinaviske markeder, vurderer han, og understreger, at medarbejdere og forretningspartnere har en stor andel i, at det er lykkedes at skabe fremgang i en pandemitid.

–  Takket være dem og deres indsats har vi været i stand til at operere i hele værdikæden med en begrænset effekt af denne ekstraordinære situation, lyder det.

Således har TCM Group da også valgt at fastholde de forventninger til året, der blev genindført efter et veloverstået andet kvartal.

–  Baseret på en antagelse om, at der ikke kommer mere drastiske restriktioner i Danmark, end de hidtil udmeldte, fastholder vi de finansielle forventninger for helåret: Omsætning i intervallet 980-1.020 mio. kr. og EBIT i intervallet 135-145 mio. kr., slutter Torben Paulin.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125