23948sdkhjf

Efterlever anbefalinger: Totalentreprenør sætter stort Brønderslev-byggeri på pause

Arbejdet på Brunder Tårnhuse i Brønderslev blev sat onsdag og kommer ikke i gang igen før den 4. december. Det skriver Nordjyske.dk.

Beskeden kommer fra Dansk Boligbyg, der er totalentreprenør på det syv etager høje og 116 lejligheder store projekt i den nordjyske by. Netop regeringens anbefalinger om ikke at krydse ind og ud af syv nordjyske kommuner er forklaringen på det store skridt.

– Det er rigtigt ærgerligt, men vi har forståelse for, at det er nødvendigt at følge anbefalingerne. Mange af håndværkerne på byggepladsen kommer fra andre kommuner end Brønderslev og skal krydse kommunegrænsen for at møde op på byggepladsen. Dem mangler vi nu, og derfor kan vi ikke længere holde byggeriet kørende, siger projektchef Jørn Nørlem fra Dansk Boligbyg til Nordjyske.dk.

Fakta: Brunder Tårnhuse 

Brunder Tårnhuse er syv etager og rummer i alt 116 boliger med udgang til terrasse eller altan. De er fordelt med 66 almene familieboliger, 30 ungdomsboliger samt 20 private boliger. 

Stregerne til det nye byggeri er slået af arkitektfirmaet Kjaer & Richter. Niras er rådgiver på projektet, der er budgettereret til et totalbeløb på cirka 150 mio. kr.

Han forventer, at byggepausen vil betyde en forsinkelse og en mulig ekstraregning. Hvor længe og hvor meget vil projektchefen dog ikke skyde på.

Holdt pladsen kørende trods positive prøver

Brunder Tårnhuse var i forvejen ramt af pandemien. Sidste måned oplyste Dansk Boligbyg, at 11 mand fordelt på underentreprenører og selskabets egne folk var testet positive for Covid-19. I den forbindelse blev alle på pladsen opfordret til at lade sig teste. Efter anbefaling fra myndighederne holdt Dansk Boligbyg gang i byggepladsen. 

Op mod 70 håndværkere, teknikere og fagfolk har, i forskellige perioder, deres gang på byggepladsen i Brønderslev. 

De fire store blokke i syv etager med i alt 116 boliger, skulle efter planen være færdige i oktober 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157