23948sdkhjf

Københavnsk entreprenør køber op i Anker Hansen & Cos. konkursbo

HK Byg Entreprise har oprustet med kompetencer fra det konkursramte Anker Hansen & Co. Det oplyser entreprenøren i København i en pressemeddelelse. 

Hovedstadsentreprenøren, der har specialiseret sig i komplicerede renoveringer og ombygninger, får dermed nye ekspertiser ombord og sigter nu mod mere nybyggeri. 

– Nye kompetencer giver nye muligheder. Ikke bare for vores vækst men også for etablering af nye forretningsområder, der kan bringe alle vores kompetencer i spil, fortæller Henrik Mørkholt, stifter og partner af HK Byg Entreprise, i pressemeddelelsen. 

Juridisk set har selskabet købt retten til referencerne i Anker Hansen & Co. 

Går ind på Anker Hansen & Co’s jagtmarker 

Ledergruppen i HK Byg arbejder i øjeblikket på en ny strategi, der skal bringe HK Byg til næste niveau.

I strategien ligger planer om at åbne mere op mod nogle af de segmenter, hvor Anker Hansen & Co. var stærke.

Konkursen i Anker Hansen & Co.

Anker Hansen & Co. A/S gik konkurs tilbage i maj 2020 som følge af likviditetsnød.

Erik Bech-Pedersen har tidligere forklaret, at det opstod som følge af et gammelt udestående med en bygherre på renoveringen af en skole, hvor der i mange år har kørt en voldgiftssag. 

Projektforskydninger som følge af coronakrisen spillede også ind.

– HK Byg står solidt på markedet for renoveringsprojekter i København og styrkes nu inden for nybyggeri og renovering af almene boliger og institutioner. Med nye kompetencer har HK Byg fået tilført kapacitet og knowhow til at udvikle forretningen mod nye mål. Derfor vil vi med den nye strategi søge flere entrepriser inden for nybyggeri, herunder boliger og institutioner, fortæller adm. direktør Erik Bech-Pedersen. 

Har ansat medarbejdere fra Anker Hansen & Co

Købet af retten til referencerne i Anker Hansen & Co betegnes som en teknikalitet, der kan blive nødvendig i fremtidige prækvalifikationer. 

– Anker Hansen genopstår ikke fra asken, og vi pryder os ikke med lånte fjer. HK Byg er en bundsolid entreprenørvirksomhed med egen historie og egne referencer, siger Henrik Mørkholt.

– Vi glæder os til at få strategien færdig og har ansat en håndfuld dygtige medarbejdere fra Anker Hansen & Co., der kan hjælpe os med at udvide forretningen, tilføjer han.

HK Byg Entreprise ansatte i oktober den tidligere adm. direktør i Anker Hansen & Co., Erik Bech-Pedersen, som direktør. Han overtog posten efter Henrik Mørkholt.

Medregnet Erik Bech-Pedersen har HK Byg Entreprise hyret fire tidligere Anker Hansen & Co-medarebjdere.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157