23948sdkhjf

Bach Gruppen: Betonværk manglede certificering

Betonværket, som leverede underlødig beton til det 86 meter boligtårn på Bryggens Bastion og andre af Bach Gruppens projekter på grunden på Amager, havde sandsynligvis ikke den påkrævede certificering. 

Det oplyser Bach Gruppen på baggrund af de undersøgelser, som selskabet har foretaget af datterselskabet BG Beton, til EkstraBladet.dk

– Bach Gruppen er tæt på at afslutte den interne undersøgelse af BG Beton. Indtil videre giver det et billede af, at værket på Njalsgade ikke har været certificeret, oplyser Bach Gruppens PR-bureau Geelmuyden Kiese i en mail til avisen

Certificeringen er ellers et lovkrav ved produktion af beton til en specifik anvendelse, oplyser Rikke Kure Wendel, kontorchef i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, til EkstraBladet. 

På grunden, hvor højhuset er opført, er opført flere bygninger. Hvor mange af dem, der har fået beton fra det omstridte værk er uafklaret. Bach Gruppen får dog foretaget prøver fra ” alle bygninger i nødvendigt omfang”, , som Bach Gruppen-direktør Lene Christensen formulerer det. 

Ledelsen i Bach Gruppen har tidligere afvist at kende til betonproblemerne og den manglende certificering. De peger i stedet på BG Betons ny afdøde direktør samt en række af firmaets medarbejdere som ansvarlige.

Forsidefoto: Colourbox

Derfor bringer vi ikke navnet

Redaktionen bag Licitationen - Byggeriets Dagblad har valgt ikke at bringe navnet på den omtalte afdøde direktør.

Den afdøde direktør er anmeldt i sagen, men endnu ikke dømt. Vi bringer som hovedregel ikke navn på sigtede før en dom. 

Samtidig har den tiltalte ikke mulighed for at forklare eller forsvare sig mod anklagerne.

Artiklen er en del af temaet Betonskandalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156