23948sdkhjf

Største fælles projekt: Arkitema og Cowi sætter nye træ-standarder

Arkitema og Cowi står i spidsen for udviklingen af et nyt dansk hovedkvarter for industrigiganten Bosch, der skal sætte standarden for, hvordan Bosch fremadrettet skal bygge bæredygtigt. 

Det skriver Arkitema i en pressemeddelelse. 

Fra højeste sted i den tyske koncern blev der udtrykt ønske om, at alt skulle tænkes bæredygtigt, med fokus på at bygningen skulle gøre en reel forskel. Så når det 13.900 kvm komplekse og multifunktionelle byggeri står klar i Ballerup i 2023 er der tale om en bygning udført i træ med høje ambitioner om bæredygtighed gennem hele udførelsen. 

– Vi har valgt at samarbejde med én rådgiver om vores nye bygning, hvor valget faldt på Arkitema og Cowi. Jeg er overbevist om, at dette tætte samarbejde med kun én rådgiver indtil videre har været en stor fordel for os, og vi har høje forventninger til det endelige resultat, fortæller Thore Pedersen, adm. direktør hos Bosch i Danmark, i pressemeddelelsen.

Fakta: Boschs nye domicil

Adresse: Telegrafvej, Ballerup

Omfang: 13.900 kvm

År: 2020 – 2023

Arkitekt: Arkitema

Landskabsarkitekt: Arkitema Urban

Ingeniør: Cowi

Base for mange af Boschs afdelinger 

Boschs nye hovedkvarter skal ikke blot huse kontorpladser, men skal være et samlingspunkt for mange af de afdelinger som den tyske gigant har i Danmark.

Således vil man i det åbne stueplane samle en række funktioner, blandt andet undervisningsfaciliteter til installatører/montører, mekanikere og lignende, et stort showroom, serviceværksted og meget andet.

Det er også i stueetagen, at husets hjerte findes, hvor alle medarbejdere mødes og samles, uanset hvilket job de har. Det skal være med til at skabe et ahierakisk hus, der gennem arkitekturen viser sig indbydende og åbent for alle, samtidig med at det har en tydelig bæredygtig profil.

Største fælles projekt for Arkitema og Cowi

Projektet i Ballerup bliver det største projekter som Arkitema og Cowi i fællesskab har udviklet fra start til slut. Dermed er der også tale om en milepæl i samarbejdet mellem ingeniørerne og arkitekterne, siden Cowi opkøbte Arkitema for snart to år siden. Projektet har en høj kompleksitet, hvor der bliver blandet flere discipliner. 

– Boschs klare mål for byggeriet har betydet, at bæredygtighed har været i fokus fra dag 1. Vi har kombineret vores forhåndsviden om store komplekse byggerier med livscyklusvurderinger (LCA) som afsæt for at træffe bæredygtige prioriteringer; både i forhold til hele fundamentet, bygningens form og større materialegrupper – ikke mindst brugen af Cross Laminated Timber (CLT) i vigtige konstruktioner som facader og etageadskillelser, siger Søren Pedersen, sektionsleder for Energi, Indeklima og Bæredygtighed i Cowi. 

–  Det har været en fordel, at vi så tidligt i processen har kunnet bringe både de arkitekt- og ingeniørmæssige fagligheder i spil, så vi har kunnet skabe de bedste betingelser for et bæredygtigt slutresultat, tilføjer han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156