23948sdkhjf

Flügger køber 1.100 ansatte for 208 millioner

Malingkoncernen Flügger har endnu engang været på opkøb, og denne gang er målet den østeuropæiske branchefælle Eskaro.

Det oplyser koncernen i en meddelelse til fondsbørsen.

I en handel til 208 mio. kr. har den danske virksomhed overtaget 70 pct. af aktierne i Eskaro, der har aktiviteter i Ukraine, Rusland, Hviderusland, Estland, Letland og Finland. Dermed udvider koncernen sin tilstedeværelse mod øst, der seneste blev styrket med opkøbet af polske Unicell i fjor. 

- Eskaro er en yderst interessant virksomhed, der opererer på vækstmarkeder. Eskaro har gennem årene skabt en solid platform i Østeuropa, hvor vi tror på, at der er potentiale for fortsat profitabel vækst, udtaler Flügger-direktør Jimmi Mortensen.

Et led i strategien

Eskaro har en årlig omsætning på 420 mio. kr. og beskæftiger godt 1.100 medarbejdere. Stifter af Eskaro, Igor Chumakov,  der efter transaktionen ejer 30 pct. af virksomhede, vil stå for den daglige drift og ledelse af Eskaro og vil i tæt samarbejde med ledelsen i Flügger udvikle de fremtidige forretningsplaner for Eskaro på kort og længere sigt, lyder det i meddelelsen.

Siden 2016 har den østeuropæiske virksomhed leveret en årlig vækst på 15 pct. og opkøbet bidrager selvsagt til opfyldelsen af Flüggers strategi om vækst gennem opkøb med fokus på Østeuropa.

- Med købet af polske Unicell i november 2019 styrkede vi vores position inden for DIY på det polske marked betragteligt, og nu gør vi det tilsvarende i store dele af Østeuropa med købet af Eskaro, som har en førende position inden for vandbaseret maling. Opkøbet understøtter vores strategi Going Green, hvor vi ser vækstpotentiale i Østeuropa og ønsker at ekspandere Flügger groups tilstedeværelse i Østeuropa. Med opkøbet af Eskaro er vi kommet et stort skridt nærmere vores finansielle målsætninger

for 2023/24 om en omsætning på +2,5 mia. kr. og en EBIT på +8 pct., slår Jimmi Mortensen fast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125