23948sdkhjf

Ny bæredygtig bydel på vej i Viborg

Byrådet har vedtaget en strukturplan, der baner vej for udvikling af en ny bydel med cirka 1.400 boliger.
Syd for Søndersø arbejder Viborg Kommune med at udvikle en ny bydel tæt på by, skov og sø.

Byrådet har nu vedtaget en strukturplan for området, som både omfatter arealer nord og syd for Århusvej. Den nordlige del får navnet Arnbjerg, og det bliver hér, at den videre planlægning begynder.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage fat på at realisere planerne for den nye, bæredygtige bydel. Byen har en unik udviklingsmulighed mod syd. Vi har i Byrådet store forventninger til, at netop dette område bliver bærende i forhold til at tiltrække nye borgere og fastholde Viborgs positive befolkningsudvikling, siger borgmester Søren Pape Poulsen.

Navnet Arnbjerg refererer til områdets markante bakke, som tidligere hed Arindbjerg, forkortet til Arnbjerg. Navnet henviser desuden til den kulturhistorie, som området også er rig på. I løbet af 2012 udarbejder Viborg Kommune en lokalplan for den første etape i Arnbjerg. Dermed bliver det muligt at byggemodne i løbet af 2013, så grundsalg i området kan starte.

Bæredygtig grundidé
Planen er at skabe en bæredygtig bydel, der er tænkt i helheder fra start til slut. Der skal blandt andet:

• bygges tættere end normalt i forstæderne
• drages større fordel af de landskabelige kvaliteter
• skabes mere fælles og mindre privat natur
• være stier, der gør det lettere at tage cyklen end bilen
• skabes blandede boligformer

Viborg Kommune lægger op til en grøn bydel, hvor regnvand er en ressource, der skaber naturmæssig merværdi, i stedet for at være et problem, der skal håndteres. Hvor der opfordres til sund livsstil, sunde transportvaner, og hvor kulturhistorien er en synlig og levende del af bydelens identitet.

Yderligere info på www.viborg.dk/arnbjerg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.647