23948sdkhjf

Nyt borgcenter begynder med nedrivning

Som led i opførelsen af et nyt udstillingshus på Danmarks Borgcenter rives en gruppe huse ned. Arbejdet udføres af entreprenørfirmaet Preben Hockerup.
Entreprenørmaskiner fra Preben Hockerup A/S er gået i gang med arbejdet forud for etableringen af et nyt udstillingshus ved Danmarks Borgcenter.

Fire huse, som Vordingborg Kommune har eksproprieret, må således lade livet.

- Nedrivningen er på sin vis første spadestik i den landskabelige bearbejdning af Slotsruinen, siger kommunikationschef Anders Kaas-Sørensen til sn.dk.

Fremtidens byggeri skuer tilbage
Nedrivningen af de fire huse sker som led i etableringen af et ny udstillinghus på borgcentrets område. Husene, der er placeret i sydenden af det gamle voldgravsanlæg, fjernes for at give plads til retableringen af den middelalderlige voldgrav.

- Reetablering af voldgravsanlægget vil give en markant effekt for oplevelsen af borgen og bidrage til at øge herlighedsværdien i hele Vordingborg by. Tilbageførelse af den oprindelige voldgrav medfører tillige oversvømmelse af engarealet kaldet Dyreengen, siger Anders Kaas-Sørensen til sn.dk.

Konkurrencen for det nye udstillingshus på Danmarks Borgcenter blev i december vundet af arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg. Bygningen er i to etager, som deles af en bred trappe, som kan anvendes til foredrag og koncerter. Udstillingshuset skal være færdigt i 2013.

Læs mere om: Lundgaard & Tranberg vinder udstillingshus .


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093