23948sdkhjf

By- og havneudvikling i fokus

Bosætning, erhverv og havneudvikling er blandt temaerne i Planstrategi 2012-2016, som skal lægge rammerne for udviklingen af Langeland Kommune.
Kommunalbestyrelsen på Langeland har vedtaget forslag til Planstrategi 2012-2016 for Langeland Kommune.

Med Planstrategien fastlægger kommunalbestyrelsen, hvordan kommunen skal udvikle sig i de næste 12 år. Planstrategien er den overordnede plan for kommunens fremtidige strategiske og fysiske udvikling. Således skal strategien give retning for de politiske prioriteringer, og være med til at skabe sammenhæng til budgetlægningen i de kommende år. Den ”røde tråd” er visionen om en fortsat bæredygtig Langeland Kommune via øget bosætning.

Planstrategien er udarbejdet omkring temaerne Bosætning, Erhverv, Havneudvikling og Fritid.

Udbygning af by og havn
I relation til bosætning arbejdes videre med etableringen af den nye bydel Ørstedbyen ved Rudkøbing. Det indebærer, at der arbejdes videre med at modne planerne for området, herunder de forskellige boligformer, i takt med at de konkrete behov herfor opstår.

Havneudviklingen omfatter Bagenkop Havn samt Rudkøbing Havn, hvor der sker en hel del. Der er udarbejdet en forberedende analyse for hele havneområdet. På det grundlag blev der i 2010 gennemført en international arkitektkonkurrence for Rudkøbing Havn – EUROPAN 10 – i samarbejde med Kulturministeriet og Dansk Arkitekturcenter.

Vinderforslaget benytter urban akupunktur som metode i første fase for udviklingen af Rudkøbing Havn, som samlet forventes at løbe over en lang årrække. Der er stor vægt på at se kvaliteterne og potentialerne i det eksisterende og derefter finde frem til de steder, hvor en udvikling kan stimuleres ved enkelte nedslag. Nålestikkene skal både være forankrede i det lokale og samtidig skabe forbindelser ud til omverdenen.

Arkitektkonkurrencen er efterfølgende fulgt op af en analyse af de sociale og økonomiske potentialer for havnen støttet af Realdania. Mange borgere har medvirket ved udarbejdelse af konkrete
forslag til udviklingstiltag for havnen. Arbejdet fra borgergrupperne er senest fulgt op af yderligere teknisk specificering foretaget af COWI.

Nu efterlyser Langeland Kommune idéer, forslag og kommentarer til Planstrategi 2012-2016. Disse skal være kommunen i hænde senest den 20. marts 2012. Forslaget til Planstrategi 2012-2016 er fremlagt i offentlig høring frem til den 20. marts 2012.

Se hele forslag til Planstrategi 2012-2016 .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078