23948sdkhjf

Nyt bykvarter med stor variation

Københavns Kommune er ved at færdiggøre forslaget til et lokalplantillæg for den del af Ørestad Syd, hvor den nye multiarena skal ligge. Der skal i alt bygges 270.000 etagemeter.
Dermed er konturerne for et nyt bykvarter dannet – og det bliver et kvarter med stor variation.

Det nye bykvarter får – udover arenaen – også plads til moderne boliger, rækkehuse, erhvervsbyggeri, skøjtehal, idrætshal og folkeskole. Visionen er, at det nye kvarter skal indrettes med byrum af forskellig karakter, der inviterer til et mangfoldigt byliv:

- Lokalplantillægget sikrer, at den kommende arena, skøjtehal, skole og idrætshal vil bidrage positivt til Ørestad – og det har hele tiden været en forudsætning for, at arenaen kunne placeres i Ørestad. Det nye kvarter omkring arenaen får samme høje standard som resten af Ørestad. Både når det gælder planlægning, materialer og infrastruktur, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Det nye kvarter kommer med planen til at rumme i alt 270.000 etagemeter nybyggeri. Bolig og erhverv udgør ca. 200.000 etagemeter, og de offentlige bygninger samt arena inkl. udvidelse ca. 70.000 etagemeter.

Bindes sammen af ”Byfælleden”
Lokalplantillægget tager udgangspunkt i en masterplan fra Tegnestuen Vandkunsten. Vandkunstens masterplan er resultatet af parallelopdraget, som blev gennemført af By & Havn og Realdania i samarbejde med Københavns Kommune fra januar til april 2011.

Masterplanen bygger videre på idéen om Ørestad Syd som attraktivt beliggende bolig-, erhvervs- og aktivitetsområde med bygninger og byrum i høj arkitektonisk kvalitet placeret i overgangen mellem by og fælled.

Masterplanen arbejder med en bebyggelsesstruktur i en forholdsvis lille skala og med stor variation i bebyggelsen. Der er forskellige bygningshøjder, husdybder og hustyper, ligesom husenes indbyrdes placering varierer inden for de enkelte byggefelter. Der skabes desuden mulighed for flere fælles og private rum i gadeplan.

I masterplanen er arena, skole og skøjtehal centralt placeret og bundet sammen af Byfælleden, der skaber et klart defineret byrum i forbindelsen mellem Kalvebod Fælled og Ørestad Boulevard.

Tidsplan
Forslaget til lokalplanstillægget sendes i offentlig høring i løbet af foråret 2012. Tillægget er knyttet til lokalplanen for Ørestad Syd, som blev vedtaget december 2005. Parallelt med den offentlige høring afholdes en arkitektkonkurrence om udformning af multiarenaen og arenapladsen.

Tidsplanen for etablering af nyt plangrundlag bidrager bl.a. til at sikre mulighed for realisering af en arena med ibrugtagning medio 2015.

Find lokalplantillægget på www.kk.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125