23948sdkhjf

Hurtigere indflytning i Sygehus Aabenraa

Allerede når de første 21.000 m² på det nye Sygehus Aabenraa står klar i 2014, flyttes funktionerne fra sygehuset i Haderslev dertil. Dermed sparer man 30 millioner årligt.
Byggeriet på Sygehus Aabenraa kommer til at foregår i to faser. I 2014 skal de første 21.000 m² være færdige. Anden fase, som omfatter ombygning af de eksisterende bygninger samt ca. 17.800 m² nybyggeri, skal efter planen stå klar i 2020.

Det har igennem hele processen med at udbygge Sygehus Sønderjylland været planen, at funktionerne fra sygehuset i Haderslev skulle flyttes og bygningerne sælges i 2018, når udbygningen af sygehuset i Aabenraa.

Muligheden for at spare 30 mio. kr. årligt betyder dog, at tidsplanen rykkes fire år frem, så indflytningen sker allerede i januar 2014. Det har regionsrådet i Region Syddanmark godkendt den 30. januar.

Omrokeringer skaber mulighed for flytning
Den fremrykkede flytning bliver gjort mulig af de rokeringer, der i øjeblikket er i gang på sygehusene i Aabenraa og Sønderborg. Her skaber den netop indviede fælles akutmodtagelse (FAM), og det kommende mor/barn-center i Aabenraa plads på andre afdelinger på de to sygehuse.

340 medarbejdere forventes at blive berørt af flytningen. Region Syddanmark har givet alle medarbejdere en jobgaranti. Den betyder, at ingen bliver afskediget på grund af lukning eller flytning, men får derimod tilbudt et job på et af de andre sygehuse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11