23948sdkhjf

SuperBrugsen udvider i Hornbæk

En 1.500 m² udvidelse af SuperBrugsen i Hornbæk samt renovering af den eksisterende bygning kan være på vej med lokalplan, som byrådet netop har vedtaget.
Helsingør byråd har den 23. januar vedtaget en lokalplan og tillæg til kommuneplan om udvidelse af Superbrugsen på Nordre Strandvej i Hornbæk.

Lokalplanen skal muliggøre en udvidelse af Superbrugsen i Hornbæk fra de nuværende 1.297 m² til 2.796 m² bruttoetageareal. Samtidig skal det nye byggeri samt skiltning og lysinstallationer indpasses i forhold til Hornbæks bevaringsværdige bymiljø.

Udvidelsen omfatter bl.a. en ny bygning på det areal, hvor den nedrevne ”Tjalken” tidligere lå. Bygningen opføres i to etager med front ud mod vejen. Denne bygning forbindes med den eksisterende butiksbygning ved en lettere mellembygning i en etage med glasfacade. Den eksisterende butiksbygning renoveres.

Tilpasses omkringliggende bygninger
For at tilpasse bygningen til Hornbæks skala opdeles butiksbygningen i tre mindre enheder. En ny bygning ”Tjalken 2” opføres som nævnt på det areal, hvor den nu nedrevne Tjalken lå. Denne bygning indeholder salgsareal i stueetagen og personalefunktioner på 1. sal. Bygningen opføres med facade i filtset teglsten i gul farve med hvide bånd og med tagbeklædning i skifer, tegl eller tagpap.

Til at forbinde Tjalken 2 med den eksisterende butiksbygning opføres en mellembygning. Bygningen skal have en let karakter i forhold til de to tungere og højere bygninger, som den forbinder. Denne bygning er i 1 etage og indeholder salgsareal. Bygningen har glasfacader.

Den eksisterende butiksbygning tilbygges et mindre modul med tagform tilsvarende den eksisterende butiksbygning. Trægavle males sorte og facaden males hvid. Det eksisterende p-areal øst for bygningerne indrettes med yderligere 14 pladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118