23948sdkhjf

Entreprenør og arkitekt i ’grøn’ alliance

STB Byg i Vejle bygger lavenergihuse over hele landet sammen med Lundhilds Tegnestue og Lavenergihuse.net i Horsens.
Der er gang i byggeriet hos Lavenergihuse.net. Flere steder i både Jylland og på Sjælland skyder de energivenlige parcelhuse op.

- Vi har helt klart ramt rigtigt ved at tegne og bygge huse, som er på forkant med udviklingen, fortæller arkitekt Steen Lundhild, hvis tegnestue i Horsens står bag succesen.

De arkitekttegnede parcelhuse opføres i overensstemmelse med kravene i energiklasse 2015, og ifølge Steen Lundhild husene har et energiforbrug, som er ca. 55 procent lavere end de huse, der bliver opført efter de nuværende lovkrav.

Velafprøvet samarbejde skal sikre et godt flow
I takt med at flere og flere huse har forladt tegnebrættet for at bliver til virkelighed, har Lavenergihuse.net måttet sande, at så mange byggerier kræver en større entreprenørvirksomhed som tovholder.

Firmaet har derfor entreret med STB Byg i Vejle, hvor byggeleder Stefan Asbjørn har fået ansvaret for, at de energivenlige huse lever op til forventningerne.

- Jeg følger byggeriet fra start til slut og holder køberen orienteret fra uge til uge. Det er lykkedes mig at sammensætte et rigtig godt team af håndværkere, som jeg kender og som flytter med fra byggeplads til byggeplads, uanset hvor i landet vi bygger, siger Stefan Asbjørn.

Følger udviklingen tæt
Gennemgående bruger arkitekterne megen tid på at holde sig opdateret omkring nye energivenlige materialer. Steen Lundhild erkender, at den del af arbejdet er noget af en tidsrøver.

- Det tager tid, men det er jo også rigtig spændende at følge udviklingen tæt på og hele tiden være opdateret med de nyeste materialer. Det er blandt andet nytænkning fra leverandørernes side, der gør det muligt at montere store vinduespartier i alle rum, uden at det påvirker den energiramme, som huset skal opfylde, siger han.

Husets varmekilde er jordvarme, og flere vælger at få deres strøm leveret fra solceller på taget. Husene er også født med blandt andet intelligent lys og genvindingsanlæg, som fjerner støv og pollen fra den friske luft og udnytter varmen fra den luft, der fjernes.

Selvom konceptet tager afsæt i nøglefærdige modeller, har Steen Lundhild fortsat til gode at bygge to identiske huse. - Der er jo ikke to familier som er ens, så hos os kan køberne godt ændre lidt på tegningerne i samarbejde med vores arkitekt, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109