23948sdkhjf

Boligområde fremviser renoveringsprojekt til 500 millioner

Renoveringsarbejdet på boligområdet Vapnagaard går i gang til maj. Allerede nu kan man se eksempler på, hvilke resultater det omfattende projekt får.
Vapnagaard, der med godt 4.000 beboere er Helsingørs største boligområde, skal igennem et flerårigt renoveringsarbejde som led i en helhedsplan for området.

Den fysiske helhedsplan for Vapnagaard, som iværksættes i maj 2012, omfatter renovering af indgangsfacader, tage og gavle, nye vinduer i indgangsfacaden, delvis renovering af baderum, udskiftning af brugsvandsinstallationer, ombygning af en blok til seniorboliger samt opførelse af nye ældreboliger mod syd.

Landbyggefonden støtter renoveringen, som koster omkring 500 mio. kr. Bebyggelsen består af 57 boligblokke opført 1969-1971. Ved forrige renovering i 1992 - 95 fik Vapnagaard sadeltage, 224 taglejligheder og glasinddækning af altanerne.

Modul i fuld størrelse
Den godt treårige byggeperiode indledes til maj, og nu inviteres områdets beboere til at se eksempler på, hvad de fysisk kommer til at kunne se af forbedringer.

I weekenden fremvises et badeværelse, som det kommer til at se ud, i et modul i fuld størrelse.

- Jeg håber da, at alle beboere på Vapnagård benytter sig af muligheden og kigger indenfor i den weekend, de er inviteret, siger formand for Vapnagård, Per Olsen, til Helsingør Dagblad.

Teamet, som vandt opgaven med at stå for renoveringen af området består af Nova5 arkitekter har sammen med Triarc Arkitekter, Niras Rådgivende Ingeniører, GBL landskabsarkitekter og professor Claus Bech-Danielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.41