23948sdkhjf

Stadig trange tider for byggeriet

Konjunkturindikatoren for bygge og anlæg er på -23 i december 2011 imod -22 i januar 2012, når der ses bort fra normale sæsonudsving.
Konjunkturindikatoren dækker blandt andet over at forventningerne til beskæftigelsen er faldet en smule fra -20 i december til -21 i januar.

Samtidig vurderer en overvægt af virksomheder ordrebeholdningen som værende mindre end normalt. Nettotallet er -26, hvilket dog er bedre end i december, hvor det lå på -29. Disse tal er korrigeret for normale sæsonudsving.

Når der ses på de ikke-sæsonkorrigerede tal er forventningerne til omsætningen i de kommende tre måneder i forhold til de seneste tre måneder på -37 i januar 2012. Tallet var på -40 i december 2011. Forventningerne til beskæftigelsen er på -36 imod -38 i december. Forventningerne til tilbudspriser ved licitation er på -29 i januar imod -32 december.

Der er negative forventninger i alle branchegrupper i bygge- og anlægssektoren. Anlægsentreprenører har de mest negative forventninger til omsætning og beskæftigelse. Maler- og glarmestervirksomhed mv. samt vvs- og blikkenslagerforretninger har de mest negative forventninger til tilbudspriser ved licitation.

Produktionen begrænses af manglende efterspørgsel
Virksomheder, der repræsenterer 59 % af beskæftigelsen oplever ingen produktionsbegrænsninger. I december var det 57 %.

Virksomheder, der repræsenterer 32 % af beskæftigelsen i sektoren, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger, imod 33 % i december. Dårligt vejr nævnes af 6 % mod 4 % i december. Finansielle begrænsninger nævnes af 7 % i januar mod 9 % i december.

Samlet for bygge- og anlægssektoren angives mangel på arbejdskraft af 2 % imod 1 % i december. Inden for anden specialiseret bygge- og anlægsvirksomhed oplyser 7 % mangel på arbejdskraft, mens det gælder for 4 % af byggeentreprenører og 1 % inden for tømrer– og byggevirksomhed mv. samt maler- og glarmestervirksomhed mv.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141