23948sdkhjf

Byggebranchen skal satse på social ansvarlighed

For virksomheder i byggeriet er socialt ansvar lig med at sænke fraværet, uddanne unge og fastholde medarbejdere. Et nyt samarbejde skal få flere med på vognen.
Branchens organisation, Dansk Byggeri, har indgået en aftale med Virksomhedsnetværk for socialt ansvar (Vinsa) og videnscenteret CABI, som vil gøre det lettere for erhvervet at styrke og udbygge den nuværende indsats på det sociale område.

Fremover vil Dansk Byggeri kunne svare sine medlemmer på spørgsmål med hjælp fra Vinsas og CABI’s netværksgrupper, arrangementer, rådgivning, hjemmesider, nyhedsbreve m.m.

Vinsa og CABI er uafhængige institutioner under Beskæftigelsesministeriet, som spreder viden om og erfaringer med social ansvarlighed blandt virksomheder over hele landet.

- Mange virksomheder i den danske byggebranche oplever hårde tider, og det sætter pres på overskuddet til at rekruttere medarbejdere, som kræver noget særligt, eller til at tage ordentligt hånd om arbejdsmiljøet og sygefraværet. Men med det nye samarbejde får vores medlemmer direkte og gratis adgang til hjælp, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Samarbejdet er lig med hjælp i rette tid
For Vinsa og CABI er samarbejdet med Dansk Byggeri en god mulighed for både at lytte til og lære af virksomhederne i byggebranchen og for at sætte sin viden og sine erfaringer i spil over for et stort antal virksomheder:

- Virksomhederne trækker på hinanden i netværk eller på deres brancheorganisation, når de skal have vejledning til at indsluse eller fastholde medarbejdere, som ikke har det let, eller når de skal forebygge, at der opstår problemer. Fx murersvenden, som bliver skilt og ryger ud i misbrug, eller entreprenøren, som har hyret en ung med kriminalitet i bagagen, siger Kurt Holm Nielsen, netværkschef for Vinsa.

David Graff, kommunikationschef i CABI, supplerer:

- Medlemmerne ringer naturligt nok til Dansk Byggeri, når det brænder på, og fremover vil de gennem opkaldet få adgang til hele den vifte af muligheder, som CABI og Vinsa har oparbejdet gennem mange år og hele tiden supplerer. Det giver medlemmerne hjælp, når hjælpen behøves, og det baner vejen for, at vi kan hjælpe den sociale ansvarlighed på vej.

Samarbejdet mellem Dansk Byggeri, Vinsa og CABI starter op med udgangen af januar 2012.

Fakta om samarbejdet
Som led i samarbejdet stiller Vinsa og CABI følgende til rådighed for Dansk Byggeris medlemmer:

• Faciliterede erfa- og netværksgrupper i alle landets regioner, fx inden for emner som mangfoldighedsledelse, sygefravær, CSR med bundlinje, seniorer og unge

• Op imod 100 årlige regionale arrangementer, fx konferencer, paneldebatter og workshops, som på forskellig vis sætter spot på emner under virksomhedernes sociale ansvar

• Rådgivning per telefon eller e-mail inden for mangfoldighedsledelse, sygefravær og socialt ansvar

• Indhold til Dansk Byggeris hjemmeside, enten som tekst eller links til socialtengagement.dk

• Journalistiske tekster om emner inden for rekruttering, forebyggelse og fastholdelse af medarbejdere med særlige behov til Dansk Byggeris udgivelser

• Korte inspirationsfilm om fx rekruttering af unge med særlige behov eller håndtering af sygefravær

• Nyhedsbreve om Vinsas netværksgrupper, temaer inden for social ansvarlighed og korte nyheder om virksomhedernes sociale ansvar i Danmark.

Parterne inddrager desuden hinanden i projekter, følgegrupper m.m.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.266