23948sdkhjf

Renoveringsplan for Nyborg Midtby

Byrådet i Nyborg Kommune har vedtaget, at afsætte midler til renovering af gaderne i midtbyen i 2012 og 2013.
Det aktuelle projekt, som Nyborg Byråd har afsat midler til, har hovedvægt på Korsgade, Mellemgade, Lille Kongegade og Torvet, med udgangspunkt i erfaringerne fra forsøg med sommergågader i 2010 og 2011.

Renoveringen vil belægningsmæssigt komme til at ligne Nørregade og Kongegade. Det vil sige belægninger med granit og betonsten og uden kantopspring. Kørearealerne i Korsgade og Mellemgade udføres i asfalt. Dette giver en bedre holdbarhed over for de tunge køretøjer, der stadig vil komme med varer i Midtbyen. Samtidig vil der også være en økonomisk besparelse ved dette valg.

Sammenhængen mellem vejdelen af Torvet og selve Torvet er også et emne, der skal undersøges nærmere, så der opnås en sammenhæng for Torvet og for vejforløbet.

Blik på UNESCOs liste over verdenskultur
Østfyns Museer har stor interesse i at få Nyborg Slot til at hænge sammen med byen i forbindelse med Unescos liste over umistelig verdenskultur. Specielt Torvet, som tidligere har været turneringsplads, vil have stor værdi i den sammenhæng ved at blive bygget om til en plads med ensartet belægning uden kantopspring.

Overordnet vil der være to udførelsesperioder: en før og en efter sommerferien i 2012. I løbet af kort tid vil det blive klarlagt, hvilke strækninger, der med fordel kan udføres i de enkelte perioder.

Projektet bliver præsenteret nærmere på et borgermøde den 8. februar 2012. Derefter vil projektet blive lagt på Nyborg Kommunes hjemmeside, og der vil være en høringsperiode på fire uger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078