23948sdkhjf

Fra jernbane til folkepark

Med LK Gruppen som hovedentreprenør er arbejdet med at anlægge den nye park på det gamle DSB areal på Ydre Nørrebro gået i gang.
Efter lang tids tilløb går anlægsarbejdet på den nye park på det gamle DSB areal på Ydre Nørrebro i gang.

Arbejdet er led i København Kommunes vision om at være en grøn by. Det gamle baneterræn, som ligger i Mimersgadekvarteret mellem Nørrebro Station og Tagensvej, bliver i daglig tale kaldt DSB-arealet. Det er et område, der generelt savner grønne kvadratmeter og friarealer til aktiviteter og leg.

Forløbet for etableringen af den nye park har været, at der i april 2011 blev indgået kontrakt med en ny rådgiver. Frem til til november udarbejdes hovedprojektet for parken. I december blev der så afholdt licitation, og i februar er der så opstart på anlægsarbejdet. Parken forventes at være klar til indvielse til sensommeren 2012.

I samarbejde med entreprenøren, LK Gruppen A/S, inviterer Københavns Kommune til åbent hus på byggepladsen for de nysgerrige d. 10. februar 2012 fra kl. 14.30 til 16.00.

Aktivitet og afslapning
Den stor park på terrænet kommer til at rumme mange forskellige aktiviteter og mulighed for hyggelig afslapning. Til de aktive bliver der etableret en 11-mands kunstgræsbane, der både kan benyttes i dagligdagen og til turneringer. Derudover kommer der streetbasket, bordtennis, udendørs fitness-redskaber og en hockey/basketbane. Til vovehalsene bliver der opsat et parkour-anlæg og klatrevæg.

Til de, der ønsker roligere omgivelser bliver der etableret en frugtlund med plads til eftertænksomhed og afslapning, og alle kan benytte grillpladserne, der inviterer til ophold og samvær på en varm sommeraften.

Derudover etableres der en trappe til Tagensvej, så parken får endnu en adgangsvej, ud over den eksisterende fra Borgmestervangen. Dermed bliver der åbnet op til et mødested for alle, uanset temperament, alder og etnisk baggrund.

Økonomi
Projektet er et af de udvalgte projekter, der indgår i Partnerskabet, som er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Fonden Realdania. Det samlede budget for DSB-arealet er ca. 34 mio. kr. heraf er 9,8 mio. kr. finansieret af Realdania.

Der er i alt afsat 100 mio. kr. til partnerskabsprojekterne, fordelt på tre projekter. Det drejer sig om Nørrebrohallen ”Et åbent Kultur- og Fritidshus”, DSB-arealet – ny aktivitetspark i Mimersgadekvarteret og Superkilen der alle er på vej.

Baggrund
I februar 2008 købte Københavns Kommune 38.000 m² af DSB-arealet, som ligger mellem Nørrebro station og Tagensvej. Målet er at etablere en opholds- og aktivitetspark med plads til alle som et led i byfornyelsen af området. Der skal være mulighed for leg og idræt, rum til ro og hvile, og plads til kulturelle arrangementer i et grønt og rekreativt miljø. Parken skal bidrage til at skabe tryghed, fællesskab og styrket integration i området.

I april 2009 besluttede borgerrepræsentationen at gennemføre en ny lokal proces for, hvordan parken skal udformes. Derfor er de lokale beboeres forventninger og ønsker til parken løbende blevet inddraget i udviklingen af arealet, bl.a. i form af workshops, idé- og informationsmøder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11