23948sdkhjf

Hospitalsombygninger til 56 millioner indviet

Sygehus Sønderjylland fejrede den 31. januar færdiggørelsen af en stribe ombygninger, udvidelser og arbejdsmiljøforbedringer.
Omkring 100 gæster fra patientforeninger, entreprenørvirksomheder, pressen, sygehuset og regionshuset samledes i Terapiafdelingens splinternye træningssal på Sygehus Sønderborg.

Regionsrådsformand Carl Holst klippede det symbolske røde bånd - naturligvis med en operationssaks - inden gæsterne ved selvsyn kunne beundre den nye øjenafdelings undersøgelsesrum og operationsstuer og senere se dialyseafsnittets nye lokaler og udstyr i brug.

En investering til 56 millioner
Region Syddanmark har indtil videre investeret 56 mio. kr. i modernisering og udvidelse af sygehuset i Sønderborg, og dette er kun en brøkdel af, hvad der bliver investeret i sygehuset de kommende år.

De fejrede ombygninger har resulteret i, at sygehuset ved årsskiftet kunne åbne en ny, topmoderne Øjenafdeling, dobbelt så stor som den hidtidige. Samtidig åbnede Terapiafdelingen, der indeholder fysioterapi og ergoterapi, med helt nye og moderne træningslokaler. Kort forinden var dialyseafsnittet færdigombygget og udvidet med 10 dialysepladser og isolationsstue med to sengepladser.

Der er også indrettet nye undersøgelsesrum og ekstra sengepladser til patienter indenfor kirurgiske specialer, og på hele sygehuset er der gennemført en stribe arbejdsmiljøforbedringer i blandt andet operationsstuer og medicinrum.

Et flagskib i sygehussammenhæng
Sygehuset i Sønderborg skal fremover være specialsygehus og undersøge, behandle og pleje patienter fra hele Sønderjylland inden for særlige områder f.eks kroniske sygdomme som bl.a. diabetes, KOL og kræft, sammedagskirurgi – hvor behandling klares uden indlæggelse, hofte og knæoperationer samt øjenområdet.

Samtidig får sygehuset enkelte funktioner, hvor der også skal behandles patienter fra øvrige dele af Region Syddanmark.

I 2020 forventer sygehuset 6.460 udskrivninger og 148.000 ambulante besøg på sygehuset i Sønderborg. Det vil således være det sted i Sygehus Sønderjylland, hvor der kommer flest patienter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064