23948sdkhjf

OPP-model kan fremskynde stort Vejle-projekt med tre år

Region Syddanmark er netop nu ved at undersøge muligheden for at opføre Psykiatrisk Afdeling Vejle som OPP-projekt. Byggeriet ventes at løbe op i omkring 400 mio. kr.
Mandag den 30. januar 2012 besluttede regionsrådet i Region Syddanmark at undersøge muligheden for at opføre en ny Psykiatrisk Afdeling i Vejle i et Offentligt Privat Partnerskab.

Selve byggeprojektet forventes at løbe op i godt 400 mio. kr., og netop byggerier i den størrelsesorden vurderes som egnet til OPP-projekt, vurderer regionsrådet, som anslår, at en sådan model vil kunne fremskynde byggeriet med mindst tre år.

- Jeg glæder mig over, at vi med beslutningen om at kigge nærmere på muligheden for at opføre Psykiatrisk Afdeling Vejle som OPP-projekt, måske allerede om fire år kan tilbyde en ny og moderne psykiatrisk afdeling til vores medborgere med psykiske lidelser i Trekantsområdet. En bygning, hvor der er tænkt innovation og brugervenlighed ind ned til mindste detalje, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Konkurrencepræget dialog indledes i 2013
Beslutningen om at opføre en ny psykiatrisk afdeling i Vejle blev truffet tilbage i december 2007. Dengang forventede regionen at modtage penge fra regeringens kvalitetsfond til byggeriet og satte derfor ikke penge af til projektet i anlægsbudgettet.

I januar 2011 stod det imidlertid klart, at der ikke kom statslige midler til projektet. I stedet skulle regionen finde midlerne i eget anlægsbudget, og disse midler er reserveret til andre byggerier til og med 2014. Hvis Psykiatrisk Afdeling Vejle skal opføres for egne midler, kan der derfor tidligst ske indflytning i 2019. Med et OPP-projekt behøver regionen imidlertid ikke at vente med at bygge til efter 2014.

Næste skridt i processen er at nedsætte en projektorganisation, der sammen med Syddansk Sundhedsinnovation og eksterne rådgivere i løbet af i år udarbejder det foreløbige udbudsmateriale. Materialet skal indgå i den konkurrenceprægede dialog i 2013 med en række prækvalificerede OPP-selskaber. Projektorganisationen vil desuden lave en markedsanalyse af ejerskabs- og finansieringsmodeller.

Udbudsmateriale og markedsanalyse vil blive behandlet i regionsrådet i slutningen af i år. Hvis totaløkonomien i OPP-projektet viser sig for ugunstig, kan regionsrådet stadig nå at ombestemme sig. Der reserveres godt 1 mio. kr. til projektering i år og herefter årligt frem til og med 2016. Der er valgt konkurrencepræget dialog i udbudsformen.

Kilde: Region Syddanmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078