23948sdkhjf

Danske arkitekter bag 185 boliger i Londons OL-by

Arkitektfirmaet C.F. Møller er blandt 434 ansøgere blevet udvalgt til at tegne et af de 11 boligkomplekser i den olympiske landsby i London.
I London er arrangørerne bag sommerens Olympiske Lege i fuld gang med at gøre klar til de mange tusinde atleters ankomst.

I den olympiske landsby opføres i alt 2.800 boliger, og 188 af disse får dansk aftryk. Ifølge Dagbladet Børsen er C.F. Møller nemlig blevet udvalgt som arkitekt til et af OL-byens 11 boligkomplekser.

Komplekserne er moderne fortolkninger af det klassiske engelske byhus – smalle bygninger i 2-3 etager med en karnap på første sal og et støbejernsstakit ud mod vejen. Oven på byhusene ligger resten af boligerne, så der alt i alt er tale om byggeri på 9-14 etager.

Det danske bidrag adskiller sig fra de øvrige ved at være bygget i mursten – i øvrigt leveret af Petersen Tegl fra Broager i Sønderjylland – og når De Olympiske Lege er overstået, er det meningen, at den olympiske landsby skal være et nyt, attraktivt boligområde med blandt andet nye lægeklinikker og en ny skole.

Rolf Nielsen, der har været arkitekt på projektet, fortæller til Børsen, at planen er at skabe en blandet bebyggelse, hvor over halvdelen af boligerne er almene. Tagene indrettes som grønne områder for at tiltrække forskellige fugle og insekter, der ellers ville holde sig væk, når man bygger så tæt, som det er tilfældet i den olympiske landsby.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172