23948sdkhjf

Pihl får ny bro-ordre

Københavns Kommune har netop indgået kontrakt med E. Pihl & Søn A/S om opførelse af Trangravsbroen og Proviantbroen på Christianshavn.
Tre nye broer, som går fra Havnegade over Inderhavnen til Grønlandske Handels Plads, over Christianshavn Kanal, Trangraven og Proviantmagasingraven skal give gående og cyklister hurtigere adgang til byen.

Til at opføre broerne over Christianshavns Kanal og Trangraven, Trangravsbroen, og den kommende bro over Proviantmagasingraven kaldet Proviantbroen har Københavns Kommune netop indgået kontrakt med E. Pihl & Søn A/S.

Firmaet vandt også opgaven på den ca. 200 meter lange bro over Inderhavnen .

Tilpasses de unikke omgivelser
Rådgivningsteamet på Trangravsbroen og Proviantbroen er Dietmar Feichtinger Architectes i samarbejde med WTM International Engineers.

De nye broer skal være oplukkelige og have frihøjder, der mindst svarer til de eksisterende broer i Inderhavnen og kanalerne, så sejlende tilgodese. Ligeledes skal broerne indpasses i det særlige kulturmiljø med de mange fredede bygninger og forholde sig til de markante arkitektoniske værker som Operaen og Skuespilhusets udgør i det centrale havnerum.

Projektet er blevet muligt takket være en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på ca 216 mio. kr.

Efter planen indvies broerne om et år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094