23948sdkhjf

Gulvbranchen vil undersøge kritik

Gulvbranchen reagerer nu på artikler i dagspressen om sundhedsskadelige stoffer i en række byggematerialer, herunder tæpper.
I weekenden kunne blandt andet Politiken fortælle om et stigende forbrug af fx konserveringsmidler i gulvtæpper og det har fremkaldt stor forundring hos blandt andet Niels Ebbehøj, der er overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital.

- Jeg synes slet ikke, det giver nogen mening. Bakteriedræbende stoffer og konserveringsmidler er biologisk aktive stoffer, så det vil jeg være varsom med at tilsætte, og jeg kan slet ikke se, hvad det skal i gulvtæpper, siger han til Politiken.

Forbrugere skal kunne være trygge
Gulvbranchen, der er en sammenslutning under Dansk Byggeri, vil straks gå i gang med at undersøge indholdet af den kritik, der har været fremført.

- Det er helt afgørende for Gulvbranchen, at brugere og forbrugere kan føle sig fuldstændig trygge ved de produkter, der anvendes, og at der er fuld gennemsigtighed omkring gældende krav og grænseværdier, siger branchechef Anders Hjorth Jensen, Gulvbranchen.

Anders Hjorth Jensen understreger, at det i første omgang er vigtigt at få alle fakta på bordet, og det kan så vise sig, at der er behov for drøftelse af de forskellige mærkningsordninger.

- Det er klart, at hvis de systemer, som er gældende, viser sig ikke at være tilstrækkelige, så vil Gulvbranchen naturligvis medvirke til at rette op på problemerne og bidrage til at sikre den nødvendige gennemsigtighed og tryghed for forbrugerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094