23948sdkhjf

Ekspert: Unødvendige krav skader udbud

Ordregivere opfordres til at være ekstra opmærksomme i udformningen af udbudsmateriale. Unødvendige krav kan medføre diskvalifikation af egnede budgivere.
Antallet af sager, som ender i klagenævnet, – ofte på grund af unødvendige udbudskrav – er vokset voldsomt de sidste ti år. Ikke mindst indenfor byggeriet.

For at reducere antallet af disse sager, der kan ende med underkendelse i klagenævnet, opfordrer advokat Hans Lykke Hansen fra advokatfirmaet Viltoft udbudsgivere til at være mere opmærksomme på udformningen af udbudsmaterialet og dets krav. I dag er der ofte unødvendige elementer forhold til det givne udbud. Det skriver Licitationen.

- Der er rigtig mange fejl, når det drejer sig om prækvalifikation. Herudover giver valg af tildelingskriterier og tildelingen som sådan anledning til et utal af klagenævnssager, og man må nok erkende, at de folk, der gennemfører udbuddene, ganske ofte famler lidt i blinde, siger Hans Lykke Hansen, der efter i mange år at have beskæftiget sig med udbudsret inden for byggeriet kan betegnes som ekspert på området, til Licitationen.dk.

Bagateller diskvalificerer vindere
- Udbyderne bør i videst muligt omfang sikre, at firmaer, der er rigtig gode til deres job, ikke bliver taget ud grundet en lille fodfejl. Det er trist for det pågældende firma, men det rammer også bygherren og ordregiveren, der måske mister en god mulighed for at få sine projekter udført optimalt, siger advokat Hans Lykke Hansen til Licitationen.dk.

I mange tilfælde har han oplevet, at bydende firmaer eller sågar vindere må frasorteres på grund af fejl, der betegens som bagatelagtige og uvedkommende for det givne projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078