23948sdkhjf

Nye regler giver bedre el-sikkerhed

Nye regler, som fra 1. maj gør el-eftersyn obligatorisk, når der tegnes ejerskifteforsikring, vil give elsikkerheden et løft. Det vurderer Dansk El-forbund.
Fra den 1. maj bliver det nødvendigt at udføre en elinstallationsrapport for at kunne tegne en ejerskifteforsikring, når der skal gennemføres en hushandel.

Lovbekendtgørelsen blev udstedt i midten af januar og der fremgår det, at den efterfølgende rapport skal indeholde resultatet af gennemgangen af bygningens elinstallationer og fortælle, i hvilket omfang bygningens elinstallationer er funktionsdygtige og lovlige i henhold til forskrifterne.

Rapporterne kan kun udarbejdes af autoriserede elinstallatørvirksomheder, og virksomhederne skal leve op til visse regler om tilmelding og forsikring. Det skriver Dansk El-forbund.

Afslører fejl og mangler
En undersøgelse, som blandt andet Sikkerhedsstyrelsen tidligere har været med til at udfærdige, viser, at over 200.000 automatsikringer i dag ikke fungerer. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen var elektricitet årsag til ca. 3.900 brande årligt (2009-tal). Af disse skyldtes ca. 40 % fejl i elinstallationerne.

Med det nye el-eftersyn vil mange de gør-det-selv løsninger i bygningers elinstallationer blive bragt frem i lyset. Dermed kan købe vide sig sikker på, om el-installationerne er lovlige, ligesom el-sikkerheden forbedres.

Læs reglerne på: www.retsinformation.dk

Kilde: Dansk El-forbund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094