23948sdkhjf

Tradium klar til byggeboom

Flere store bygge- og anlægsprojekter i Midtjylland øger behovet for faglærte i byggefagene. Erhvervsskolen Tradium er klar til at uddanne sin del af den efterspurgte arbejdskraft.
Øget efterspørgsel efter især faglært arbejdskraft i byggefagene. Det bliver den direkte effekt af en række store midtjyske bygge- og anlægsprojekter i offentligt regi. Det viser den nye analyse ”Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen i Midtjylland” udarbejdet for Beskæftigelsesregion Midtjylland af Cowi.

Læs mere om : Byggebranchen står overfor mangel på arbejdskraft .

- Analysen viser, at der vil være et underskud på omkring 500 murere. På Tradium er vi klar til at tage vores del af tørnen med at få uddannet flere faglærte inden for murerfaget. Med skolens nye og udvidede undervisningsfaciliteter på Blommevej 40 kan vi uddanne 100 murere om året, siger uddannelsesleder Peter Pedersen fra Tradiums murerafdeling.

Peter Pedersen fremhæver, at Tradiums murerafdeling er Danmarks førende hvad angår viden om energirigtigt byggeri. En viden som omsættes i konkrete resultater, fx i partnerskabet med Randers Arkitekten, som opfører et af Europas mest energivenlige villaer i Randers.

Flere lærepladser
Analysen viser også, at der kommer til at mangle 650 tømrere/snedkere. På dette område kan Tradium bidrage med at uddanne 100 tømrere i året, men i år bliver der fx uddannet 53 tømrere, så der er plads til flere lærlingekontrakter, når byggefirmaerne er klar til at skrive dem.

- Vi mærker allerede nu en øget efterspørgsel efter lærlinge, men vores nye gymnasielinje, eux-tømrer international, vil alene give et løft på cirka 20 eux-tømrere, siger uddannelsesleder Palle Nielsen fra Tradiums tømrerafdeling.

Mange store projekter i gang
Vedtagne og igangværende bygge- og anlægsprojekter i Midtjylland er for eksempel Det Nye Universitetshospital i Skejby, det kommende regionshospital i Gødstrup ved Herning, større vejprojekter som Herningmotorvejen, byggeri på havneområdet i Aarhus samt den kommende letbane også i Aarhus, oplyser Beskæftigelsesregion Midtjylland. De øvrige projekter, der venter på en endelig beslutning, er blandt andet nybygninger i forbindelse med Aarhus Universitet, VIA University College i Aarhus og etape to af Marselisborg Boulevard også i Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078