23948sdkhjf

Krisen højner kvaliteten i byggeriet

Tendensen til flere fejl i byggeriet under højkonjunkturen 2006-2008 ser ud til at være vendt. Kun seriøse virksomheder og håndværkere er tilbage, lyder vurderingen.
En rapport fra Erhvervsstyrelsen, som blandt andet omfatter det tidligere Erhvervs- og og Byggestyrelsen, viser, at der skete flere fejl og mangler i byggeriet i perioden med højkonjunktur 2006-2008.

Vurderingen er, at travlhed var skyld i stigningen i stigningen i fejl, en pointe som flere i byggebranchen kan nikke genkendende til. Det skriver Jyllands-Posten.

Mindre seriøsitet skadede kvaliteten
Stor efterspørgsel og travlhed betød blandt andet store udskiftning i medarbejdere og bevægelser firmaerne imellem, til skade for de enkelte byggepladser og øjensynligt også kvaliteten.

Ligeledes efterlader perioden indtryk af, at flere firmaer og ansatte var mindre seriøse i byggearbejdet.

- Fordi efterspørgslen har været så stor, er der kommet folk ind i byggesektoren, som ikke skulle have været der. Vi havde at gøre med nogle folk, som ikke havde forstand på det, de lavede, og der var fejl, som aldrig ville være forekommet, hvis arbejdet var blevet udført af en fornuftig, siger Lars Holten, som har stået for byggeri i Carlsberg Ejendomme siden 1991, til Jyllands-Posten.

Tendensen vendt
Med krisen ser der ud til at være luget ud i antallet af firmaer, som gik mindre seriøst til værks. Samtidig betyder mindre travlhed i branchen en højnelse af kvaliteten.

Rapporten fra Erhvervsstyrelsen viser således, at man siden 2009 er vendt tilbage til tendensen med færre fejl. En tendens som også gjorde sig gældende fra 2001 og frem til højkonjunkturens start omkring 2006.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094