23948sdkhjf

Kolding eksperimenterer med LED-gadebelysning

Tre-For Entreprise og Kolding Kommune tester nu LED-belysning på Klintevej i Kolding. Forsøget skal danne basis for udvælgelsen af fremtidens gadebelysning.
Beboerne på Klintevej kommer til at bevæge sig rundt i lidt af et forsøgslaboratorium i den kommende tid. Tre-For Entreprise og Kolding Kommune har nemlig erstattet 21 gamle gadelamper med seks forskellige typer af LED-lamper. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Det er Tre-For Entreprise, der stiller LED-teknologien til rådighed, og formålet med forsøget er at finde ud af, hvilke lamper der fungerer bedst som gadebelysning.

Vil være grøn kommune
Kolding Kommune har et erklæret mål om at være med i førerfeltet, når det gælder grøn innovation og bæredygtighed, og netop sanering af gadebelysningen til den mere miljøvenlige LED-teknologi vil batte godt på den konto.

Ifølge Alexander Priesemann fra kommunens By- og Udviklingsforvaltnings projektafdeling er der en række fordele for kommunen ved at vælge LED-teknologien. Udover øget miljøvenlighed og lavere strømforbrug har LED-lamperne en bedre farvegengivelse, mere præcis lysretning, mulighed for lysdæmpning, intet uv-lys samt muligheder for anderledes design af lamperne.

Hos Tre-For Entreprise er man foreløbig kun involveret i pilotprojektet. Senere skal et større projekt med udskiftning af gadelys sendes i licitation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094