23948sdkhjf

Flere energirenoveringer i Køge

Med et nyt initiativ vil Køge Kommune motivere boligejerne til at energirenovere og klæde håndværkerne på til at give den rette rådgivning og tilbud til husejerne.
Klimakommisionen vurderer, at private boligmasse udgør 35 % af kommunernes samlede CO2 udledning. I takt med Danmarks klimamål om blandt andet reduktion af co2 er der sat øget fokus på energiforbrug og energioptimering i landets bygningsmasse. Dette fokus betyder stramninger i Bygningsreglementet både for renoveringer og nybyggeri. Stramningerne betyder dels at interessen blandt boligejere for energirigtigt byggeri og energirigtig renovering er stigende og dels at nye tekniske løsninger og materialer ser dagens lys i byggeriet.

Med støtte fra Køge Kommunes Agenda 21 Udvalg søsættes nu et flerstrenget initiativ med fokus på energirenovering for private boligejere. Det skal nu være nemmere at energirenovere sin bolig og dermed spare på varmeregningen og samtidig mindske CO2 udledningen.

Værktøjer og inspiration til håndværkere
Initiativet, som er et samarbejde mellem Køge, Greve, Stevns og Solrød kommuner, Energitjenesten og Energiklyngecenter Sjælland, har til formål både at motivere boligejerne til at gennemføre energirenoveringer og klæde håndværkerne på til at give den rette rådgivning og tilbud til husejerne inden igangsættelse af en energirenovering.

Derfor lanceres i foråret 2012 en kampagne, hvor boligejere tilbydes støtte til energigennemgang af sin bolig og håndværkere tilbydes adgang til lokalt afholdte kurser som energivejledere. Teknologisk Institut er underviser på det 3 dages kursus, som giver håndværkeren en bredere viden om energirenovering, og om hvilke løsninger han skal anbefale kunden.

De fire kommuner og Energitjenesten vil blandt andet være til stede på Køgemessen d. 17.-18. marts, hvor de vil kunne svare på spørgsmål om initiativet.

Boligejere kan henvende sig til Energitjenesten for tilbud om en uvildig energigennemgang af sit hus.

Læs mere om energivejleder initiativet på Teknologisk Instituts hjemmeside: www.energivejlederen.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094