23948sdkhjf

Region bygger 4500 kvm højhus til lægestuderende og diabetescenter

Ansøgningerne til det nye Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen i samarbejde med Københavns Universitet er så mange, at Region Sjælland nu gør klar til en mulig fordobling af antallet af studerende – og det kræver mere plads.

Derfor har regionsrådet i Region Sjælland netop godkendt opførelsen af en ny forskningsenhed under Steno Diabetes Center Sjælland og flere lokaler til de lægestuderende på kandidatuddannelsen i medicin på Sjællands Universitetshospital i Køge.

- Lægeuddannelsen er en succes og en vigtig indsats for at sikre fremtidens lægedækning i Region Sjælland. Derfor ønsker vi, at endnu flere fremover vil kunne læse medicin i vores region. Nu styrker vi både faciliteterne til en mulig udvidelse af uddannelsen og regionens forskning på én gang, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

I forlængelse af eksisterende bygninger

Samlet opføres 4.500 kvm. brutto, fordelt på fem etager. Den endelige kontrakt på byggeriet forventes at være indgået i juni 2021. Det fremgår af Region Sjællands hjemmeside.

- Det nye byggeri placeres i forlængelse af den allerede opførte vidensbygning på Sjællands Universitetshospital. Det giver en optimal sammenhæng med de øvrige uddannelses- og forskningsaktiviteter, som sammen med behandlingen af patienterne udgør fundamentet i universitetshospitalet, siger Helle Gaub, projektdirektør for byggeriet.

Region Sjælland finansierer de fysiske rammer for uddannelsen af op til 300 lægestuderende, mens forskningsenheden finansieres af Novo Nordisk Fonden. Pengene fra fonden er en del af de 835,4 millioner kroner, som Novo Nordisk Fonden gav i 2018 til at styrke regionens diabetesindsats over en 10-årig periode.

Den kommende bygning bygges i fem plan med fælles indgang. Steno Diabetes Center placeres i de to nederste etager, mens lægeuddannelsen vil være på de tre øverste etager.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172